pixel

Grønningens kedelige hjørne bliver til elegant plads

Træer og skulpturbænk erstatter forvokset trafikhelle.

byrum grønningen

Alle, der har spillet Matador, ved, at Grønningen og Bredgade er nogle af de fornemmeste gader i København. Men i trafikkrydset, hvor de to løber sammen med Esplanaden, ligger et hjørne, der har mere end svært ved at leve op til det gode rygte.

Kort
Byplads ved Grønningen 1

Skåret igennem af en kort svingbane med et par parkeringspladser, efterlades en lille trekantet fortovs-ø som et kedeligt spild af plads lige over for Kastellet.

Det synes ejeren af den nyrenoverede bygning på hjørnet også. Faktisk er ejendomsselskabet Thylander Gruppen villig til at betale for en opgradering og har givet Københavns Kommune et godt tilbud:

Omdan det offentlige stykke vej lige foran ejendommen til offentlig plads. Så etablerer Thylander Gruppen det nye byrum på stedet og forærer det til byen.

Den gave har politikerne i kommunen valgt at tage imod, selvom der må ofres en enkelt p-plads, og dermed kan københavnerne allerede til sommer se frem til et mere elegant hjørne i bedre harmoni med sine omgivelser. Som altså også gør giverens bygning mere attraktiv, blandt andet med bedre udeserveringsmuligheder for Lagkagehuset i stueetagen.

Pladsens udformning er ikke endeligt fastlagt endnu, men oplægget fra fodgænger- og bylivseksperterne Gehl Architects tæller ny belægning og ny belysning, en stribe plantede træer, og så en større skulpturel bænk med kig over til Kastellet og ned til det nye Frihedsmuseet, der åbner 5. maj 2020.

Også i Middelalderbyen er der til næste år byrumsforbedringer på vej, som byen har fået i gave af private ejendomsudviklere: To nye mindre gågader omkring Postgården.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
En mindre hær af menneskefigurer i selvfordybelse har spredt sig ud over København.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

  • KBH+
  • København
Det giver jo ikke mening at skabe steder, hvor borgerne ikke kan lide at være, siger byudvikler. Men kan den almindelige københavner få sine meninger om byens udvikling hørt? Og gør de en forskel?
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.