pixel

To nye gågader i middelalder­byen

De smalle stræder omkring Postgården skal være bilfri zone.

løvstræde som gågade

Næste sommer er der sandsynligvis indlemmet yderligere et par hundrede meter i netværket af bilfri gader i Københavns ældste kvarterer.

Kort
Løvstræde

Det er Løvstræde og Valkendorfsgade, to parallelle sidegader til shoppinghovedstrøget Købmagergade, der er udset til at få sløjfet deres kantstensparkering og meget smalle fortove for at blive omlagt til rent fodgængerdomæne.

Løvstræde og Valkendorfsgade forbinder Købmagergade og Niels Hemmingsens Gade på hver deres side langs den gamle Kongelig Postgård, der indtil for et par år siden var landets ældste fungerende posthus.

Både Købmagergade Postkontor og Post & Tele Museum er nu nedlagt og omdannet til butikker og kontorer, og det er netop Postgårdens nye ejer, der ønsker at forbedre tilgængeligheden og forskønne gaderne, så de komplementerer de nyrenoverede bygninger med indbydende gågadestemning.

PFA Ejendomme vil således selv betale for og gennemføre omlægningen til gavn for egne kunder og alle andre forbipasserende til fods.

Københavns Kommunes politikere har i første omgang valgt at sige ja tak til gågade-gaven. Bliver det også endeligt vedtaget efter en høring blandt beboere og butikker i nabolaget, forventes brolæggerne at kunne gå i gang i foråret og være færdige i sommeren 2019.

20 biler ud, 50 cykler ind

De to smalle stræder er i dag svære at færdes i som fodgænger og især for handicappede, og Valkendorfsgade er i så dårlig stand, at den i forvejen står over for en snarlig renovering.

Omlægningen til gågader vil koste 20 parkeringspladser – i følge kommunen er belægningsprocenten om aftenen på 38% i Valkendorfsgade og 50% i Løvstræde. Til gengæld tilføjes godt 50 ekstra cykelparkeringspladser til et område, hvor cykelparkeringsbelægningen er over 200%.

Selve nyindretningen bliver ikke en videreførsel af Købmagergades gulv af små granittern, men samme type belægning som de øvrige sidegågader til Strøget og Købmagergade med mere klassiske brosten og betonfliser.

Også i Laksegade-kvarteret bag Magasin er der på lidt længere sigt nye gågader på vej i Indre By – her flytter Danske Bank ud af sin lille bankby-i-byen, der skal forvandles til et åbent, livligt og blandet gågade-hotspot indtil videre kaldet Nordic Design Village.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.