pixel

To nye gågader i middelalder­byen

De smalle stræder omkring Postgården skal være bilfri zone.

løvstræde som gågade

Næste sommer er der sandsynligvis indlemmet yderligere et par hundrede meter i netværket af bilfri gader i Københavns ældste kvarterer.

Det er Løvstræde og Valkendorfsgade, to parallelle sidegader til shoppinghovedstrøget Købmagergade, der er udset til at få sløjfet deres kantstensparkering og meget smalle fortove for at blive omlagt til rent fodgængerdomæne.

Løvstræde og Valkendorfsgade forbinder Købmagergade og Niels Hemmingsens Gade på hver deres side langs den gamle Kongelig Postgård, der indtil for et par år siden var landets ældste fungerende posthus.

Både Købmagergade Postkontor og Post & Tele Museum er nu nedlagt og omdannet til butikker og kontorer, og det er netop Postgårdens nye ejer, der ønsker at forbedre tilgængeligheden og forskønne gaderne, så de komplementerer de nyrenoverede bygninger med indbydende gågadestemning.

PFA Ejendomme vil således selv betale for og gennemføre omlægningen til gavn for egne kunder og alle andre forbipasserende til fods.

Københavns Kommunes politikere har i første omgang valgt at sige ja tak til gågade-gaven. Bliver det også endeligt vedtaget efter en høring blandt beboere og butikker i nabolaget, forventes brolæggerne at kunne gå i gang i foråret og være færdige i sommeren 2019.

20 biler ud, 50 cykler ind

De to smalle stræder er i dag svære at færdes i som fodgænger og især for handicappede, og Valkendorfsgade er i så dårlig stand, at den i forvejen står over for en snarlig renovering.

Omlægningen til gågader vil koste 20 parkeringspladser – i følge kommunen er belægningsprocenten om aftenen på 38% i Valkendorfsgade og 50% i Løvstræde. Til gengæld tilføjes godt 50 ekstra cykelparkeringspladser til et område, hvor cykelparkeringsbelægningen er over 200%.

Selve nyindretningen bliver ikke en videreførsel af Købmagergades gulv af små granittern, men samme type belægning som de øvrige sidegågader til Strøget og Købmagergade med mere klassiske brosten og betonfliser.

Også i Laksegade-kvarteret bag Magasin er der på lidt længere sigt nye gågader på vej i Indre By – her flytter Danske Bank ud af sin lille bankby-i-byen, der skal forvandles til et åbent, livligt og blandet gågade-hotspot indtil videre kaldet Nordic Design Village.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling