pixel

Har du set min nissehue mor?

  • Frederiksbergscenen
  • 5.04

Fakta

MUSIKALSK KOMEDIESHOW
27. november – 21. december

Frederiksbergscenen, gæstespil af Platt-Form

Foto: Oliver Hoffmeyer

Det her er en trekant, du med garanti må prøve, hvis du altså har penge i overskud her i julen og ikke gider brænde dem af på et sponsorbarn. Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby er i plat form på Nørrebro Teaters Frederiksbergscene.

Trioen er jo efterhånden blevet en komisk klassiker, og Platt-Form kan da også minde en anelse om Linje 3, Det brune punktum, og ja sågar quintetten Schwanzen Sänger Knaben på en god dag. Showet holdes 90’er-kitsch med musikmedleys og kæk koreografi, men ellers bevæger forestillingen sig i forskellige retninger. Men den dramaturgiske vinkling sidder lige i øjet. Der er en begyndelse, en midte og en slutning. Så kan man ikke ønske sig mere.

Med en bidende selvironi, der sætter spørgsmålstegn ved selviscenesættelse og selvbillede kaster de tre skuespillere sig ud i velproducerede dansehits, lavkomiske revysekvenser med underlødigt indhold og ironisk standup over egen utilstrækkelighed. Men vigtigst af alt skaber de tre kroppe magi i rummet, ikke ved deres blotte tilstedeværelse, men ved en fuldstændig medrivende energi, som blæser publikum omkuld.

Iklædt sort paryk og tysk accent spadserer de ind på scenen som performancegruppen Sturm und Drang, der er anti-facismus, anti-kapitalismus, ja anti-alt-mus, og som får publikum til at skamme sig over, at de ikke er ude og redde verden, men stadig sidder der og ser teater. Men der er vist ingen der har lyst til at gå, og pludselig er der gået en time og femogfyrre minutter uden pause, og man kunne sagtens klare mere.

Platt-Form er ualmindelig veloplagte i deres helt eget juleshow, og trænger man til at koble hjernen fra bør man absolut lægge vejen forbi.

Mest læste

seneste
scene

Matador
4.02

Falkonersalen
Lægen
5.04

Folketeatret
4.02

Republique
Min mor siger
4.02

Aveny-T
Edward II
5.04

Betty Nansen Teatret
Timerne
4.02

Skuespilhuset

seneste
film

Håndtering af udøde
4.02

Thea Hvistendahl
Dream Scenario
4.02

Kristoffer Borgli
The Night of the 12th
5.04

Dominik Moll
Frit fald
6

Justine Triet
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling