pixel

Video: Den sidste husbåd på Enghave Brygge

I tredje kapitel af en serie video-fortællinger fra Københavns havn må husbåden Erna forlade sin kajplads efter 17 år.

havnen kapitel 3

I 17 år har Sunn haft sit flydende hjem Erna liggende til kajs på kajplads 88 ved Enghave Brygge.

Sidste år, efter konstruktionen af de nye byggerier er gået i gang, blev deres kajplads opsagt, og Erna måtte sejle ud i uvisheden for at finde en ny plads.

Plads til husbåde, der bliver mindre og mindre af i havnen.

Siden har Sunn og Erna midlertidigt fået lov at vende tilbage rundt om hjørnet ved Enghave Brygge på en midlertidig aftale sammen med tre andre husbåde, som også er blevet opsagt andre steder i Københavns havn.

Tryk play, vælg HD/720p og gå til fuld skærm for den bedste oplevelse:

 

'HAVNEN – fortællinger fra Københavns havn' er en dokumentarisk videoserie produceret af Projektland i samarbejde med Magasinet KBH.

'HAVNEN' er et forsøg på at få stillet vores egen nysgerrighed på, hvad havnen rummer af små og store historier, vi ikke kender endnu.

I 800 år har havnen været hovedpulsåren for vores by. Med disse små film er håbet at kunne skabe små fragmenter, der kan give beskueren smag for mere og selv tage på opdagelse for at møde flere spændende mennesker og historier i havnen i København.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
I andet kapitel af en serie video-fortællinger fra Københavns havn tager vi jollen under Knippelsbros nittede stål. Og til dokken, hvor skibet, der ændrede verden, kom til verden.
  • Byens Liv
  • København
I første kapitel af en serie video-fortællinger fra Københavns havn sejler havnebussen os fra syd til nord gennem havneløbet.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.