pixel

Video: Den sidste husbåd på Enghave Brygge

I tredje kapitel af en serie video-fortællinger fra Københavns havn må husbåden Erna forlade sin kajplads efter 17 år.

havnen kapitel 3

I 17 år har Sunn haft sit flydende hjem Erna liggende til kajs på kajplads 88 ved Enghave Brygge.

Sidste år, efter konstruktionen af de nye byggerier er gået i gang, blev deres kajplads opsagt, og Erna måtte sejle ud i uvisheden for at finde en ny plads.

Plads til husbåde, der bliver mindre og mindre af i havnen.

Siden har Sunn og Erna midlertidigt fået lov at vende tilbage rundt om hjørnet ved Enghave Brygge på en midlertidig aftale sammen med tre andre husbåde, som også er blevet opsagt andre steder i Københavns havn.

Tryk play, vælg HD/720p og gå til fuld skærm for den bedste oplevelse:

 

'HAVNEN – fortællinger fra Københavns havn' er en dokumentarisk videoserie produceret af Projektland i samarbejde med Magasinet KBH.

'HAVNEN' er et forsøg på at få stillet vores egen nysgerrighed på, hvad havnen rummer af små og store historier, vi ikke kender endnu.

I 800 år har havnen været hovedpulsåren for vores by. Med disse små film er håbet at kunne skabe små fragmenter, der kan give beskueren smag for mere og selv tage på opdagelse for at møde flere spændende mennesker og historier i havnen i København.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling