pixel

Bystrand byder sig snart til

Københavns nyudgravede badevig for enden af Islands Brygge har fået vand, nu mangler kun sand.

havnevigen sandstrand

Lige når man står og skutter sig i efterårsvinden og kigger ned i det grumsede havnevand, der er løbet ind i den kunstige vig, kan det måske være svært at forestille sig. Men for enden af Bryggen, lige inden haveforeningen Nokken, kan københavnerne snart få sand mellem tæerne og en svalende dukkert på en ny mini-strand omgivet af byen til alle sider.

Den lille sandstrand etableres i den kommende tid langs den ene bred af vigen, der er blevet gravet fra havneløbet og et par hundrede meter ind i Islands Brygge. Forleden er sluserne endelig åbnet, eller rettere pumperne endelig tændt, så vandet har forvandlet en to meter dyb udgravning til en lille ny bugt ind mellem områdets unge boligbyggerier.

Selvom sand og vand bliver for alle, er stranden nemlig også prikken over i'et i Havnevigen – det helt nyopførte nabolag omkring vigen med små 400 boliger fordelt på både høje tårne med udsigt over den og luksuriøse rækkehuse med direkte adgang til den.

 

Kort
Havnevigen

Næsten udsolgt strandkvarter

De forskellige dele af det eksklusive (ejer)boligområde er blevet opført i etaper over de seneste år, og det meste er allerede beboet.

Det gælder både i de tre ovale højhuse på op til 16 etager med et småskævt look, skabt af store, omsluttende og let forskudte altaner. I de 49 rækkehuse med tagterrasser, der ligger rundt om de runde tårne. Og ikke mindst i de 26 såkaldte strandhuse, der ligger både i forlængelse af sandstranden og på den modsatte bred med terrasserne bogstavelig talt i vandkanten.

Tilbage mangler de sidste detaljer og de sidste boligsalg i lejlighedskomplekset Strandtorvet, der ligger lige ud til bystranden med førsteparket til alle Havnevigens kommende badegæster.

Klik her og se mere om Havnevigen på Magasinet KBH 

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling