pixel

Tårnhøjt på Bryggen

Tre boligtårne med egen strandbugt skyder op på Islands Brygge. Og der er flere højhuse på vej langs bryggekajen.

kbh magasin

Helt ude for enden af Islands Brygge ligger noget af det sidste Olsen Banden-land i Københavns havn – men ikke meget længere. Det første boligtårn af en mindre flok er her begyndt at rejse sig for at transformere den charmerende, men bedagede havnerodebutik til endnu et halv- til helfornemt boligkvarter på kajkanten.

Fakta

Havnevigen

Omkring 225 ejerboliger og en kunstig vig på det yderste Islands Brygge.

Består af 75 rækkehuse og tre højhuse på 16, 14 og 11 etager.

Bag projektet står NCC med Arkitema som arkitekter.

De første rækkehuse er indflytningsklar i efteråret 2013, det første tårn i forsommeren 2014.

Vesttårnet hedder den ovale bebyggelse, der siden foråret støt er vokset med et par etager om måneden og i sommeren 2014 vil stå indflytningsklar i 16 planer, alle med ejerlejligheder. Derefter følger de to mindre søstre, Nordtårnet på 14 etager og Østtårnet på 11 etager.

Tilsammen udgør de Havnevigen, et ambitiøst boligprojekt fra entreprenørkoncernen NCC, der også tæller en omgivende stribe rækkehuse og den kunstige vig, der har givet det sit navn. En lille bugt ind fra havneløbet mellem Havnevigen-bygningerne og resten af Islands Brygge skal nemlig skabe ekstra vandudsigt for beboerne og måske en lille strand for os alle sammen.

ncc_havnevigen_2.jpg

Et kantet look

Over 150 udsigtsboliger bliver der plads til i de tre højhuse på grunden, hvor byens busser plejede at køre i garage lige op ad haveforeningen Nokken og Amager Fælled.

Kort
Havnevigen

Lejlighederne i de ovale kroppe bliver på mellem 95 og 148 kvadratmeter og får alle kæmpealtaner, der strækker sig i hele boligens længde. Let forskudte i forhold til hinanden giver altanerne Havnevigen-tårnene et særligt, lidt kantet look.

Stregerne er slået af Arkitema Architects, der også står bag tre kommende boligtårne ved Amager Strandpark – øens andet vandnære område der får drastisk ændret sin skyline i de kommende år.

ncc-havnevigen_3.jpg

To tårne mere på nabogrunden

Havnevigen ser ud til at gå som varmt brød – to tredjedele er solgt af Vesttårnet og halvdelen af Nordtårnet. Helt udsolgt er de 49 rækkehuse med tagterrasser, der omgiver dem, og som bliver den første færdige del af Havnevigen. Til slut skal følge 26 såkaldte strandhuse, som også er rækkehuse, men en eksklusiv treetagers model med egen vandudgang til vigen.

ncc-havnevigen_4.jpg

Strandhusene får også førsteparket til et nabo-højhusprojekt på Islands Brygge. På den anden side af Havnevigens lille, kunstige strandbugt har 12-etagers Sfinxen og 14-etagers Silver Arrow nemlig meldt deres ankomst.

Det er luksusbolig-udviklerne Walls der finanserer, Holgaard Arkitekter der har tegnet, og formentlig dem begge i forening der er ansvarlige for de poetiske navne. Forventet byggestart i 2013 og 2014.

sfinxen_silverarrow.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Lige overfor Toftegårds Plads kan nyt boligbyggeri efter planen indvies til foråret. Huset er blot seneste eksempel på Valbys transfomation.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling