pixel

Hjælp en turist og hjælp din by

Det bykarma-styrkende fænomen guerilla guiding spreder sig i Københavns gader.

kbh magasin

Går du bare forbi, når endnu en turist står på et københavnsk hjørne og glor fortabt ned i sit bykort, op på gadeskiltet med de sære vokaler, og ned i kortet igen?

Så hold op med det, og træd til med et par retningsbestemte fingre og måske nogle insider-tips til byen, lyder opfordringen fra den venligtsindede bevægelse Guerilla Guiding Copenhagen.

Med uopfordret hjælpsomhed overfor byens besøgende modarbejder Guerilla Guiding Copenhagen nemlig den lokale tendens til reserveret kiggen-den-anden-vej. Uden anden bagtanke end at styrke byens karma.

Guerilla-guiderne er uorganiserede, men har base på Facebook, hvor de deler beretninger om hjælpeaktionerne og fotos af nødstedte turister med hinanden - og med de nødstedte turister.

"Vi har et erklæret mål om at hjælpe 1.000 turister i løbet af året. Så synes vi, at vi har hjulpet en flot portion besøgende, der forhåbentlig har fået en god oplevelse og vil vende tilbage til deres hjemland med historier om et venligsindet og hjælpsomt land," fortæller initiativtager Anton Greiffenberg.

Se her, hvor langt de er nået

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • København
Turister oversvømmer verdens bedste boligbyggeri i Ørestad. Nu skærmer beboerne privatlivet med skilte, låger og kæder.
  • Byens Liv
  • København
En ny kampagne opfordrer københavnerne til at være flinke. I en lidt streng tone, synes magKBH.
  • Byens Liv
  • København
Vil du ha’ en sviner, så læg vejen forbi den danske hovedstad. Københavnere er nemlig både uhøflige og tillukkede, synes turister, udenlandske tilflyttere – og faktisk også vi selv. Skylden kan vi skyde på kulturrevolutionen, rødstrømperne og bonderøvene i København.

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens liv

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.