pixel

Hjælp en turist og hjælp din by

Det bykarma-styrkende fænomen guerilla guiding spreder sig i Københavns gader.

kbh magasin

Går du bare forbi, når endnu en turist står på et københavnsk hjørne og glor fortabt ned i sit bykort, op på gadeskiltet med de sære vokaler, og ned i kortet igen?

Så hold op med det, og træd til med et par retningsbestemte fingre og måske nogle insider-tips til byen, lyder opfordringen fra den venligtsindede bevægelse Guerilla Guiding Copenhagen.

Med uopfordret hjælpsomhed overfor byens besøgende modarbejder Guerilla Guiding Copenhagen nemlig den lokale tendens til reserveret kiggen-den-anden-vej. Uden anden bagtanke end at styrke byens karma.

Guerilla-guiderne er uorganiserede, men har base på Facebook, hvor de deler beretninger om hjælpeaktionerne og fotos af nødstedte turister med hinanden - og med de nødstedte turister.

"Vi har et erklæret mål om at hjælpe 1.000 turister i løbet af året. Så synes vi, at vi har hjulpet en flot portion besøgende, der forhåbentlig har fået en god oplevelse og vil vende tilbage til deres hjemland med historier om et venligsindet og hjælpsomt land," fortæller initiativtager Anton Greiffenberg.

Se her, hvor langt de er nået

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Vil du ha’ en sviner, så læg vejen forbi den danske hovedstad. Københavnere er nemlig både uhøflige og tillukkede, synes turister, udenlandske tilflyttere – og faktisk også vi selv. Skylden kan vi skyde på kulturrevolutionen, rødstrømperne og bonderøvene i København.

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling