pixel

Illum ansigtsløfter Amagertorv

kbh magasin

Et af Københavns allertravleste hjørner er i gang med en ansigtsløftning – Illum udvider ind i nabobygningen på Amagertorv og markerer det med en helt ny facade.

Lige over for Storkespringvandet har Illum overtaget bygningen på selve hjørnet, der ligger kilet ind mellem det gamle stormagasins to fløje på Strøget og Købmagergade. Det grå kontorhus har tidligere huset blandt andet landets største McDonald's, der lukkede i 2007.

Når Illum i løbet af sommeren er færdig med sit make-over af etagerne, kan der shoppes løs bag nye store, brede og let forskudte vinduer. Hjørnets arkitektoniske løft, der skal forene Illums eksisterende facader og passes ind i de centrale omgivelser, er lagt i hænderne på Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling