pixel

Ja til Henning Larsen-moské

En moderne nordisk fortolkning af en moské har fået grønt lys på Dortheavej i Nordvest.

kbh magasin

Kort
Moskéen på Dortheavej

En moderne nordisk fortolkning af en moské har fået grønt lys på Dortheavej i Nordvest.

Bygningen er formgivet af Henning Larsen Architects, et af dansk arkitekturs største og mest hæderkronede navne, og skal erstatte den gamle fabriksbygning på stedet, hvor menigheden Det Islamiske Trosamfund i forvejen samler sunni-muslimske københavnerne til fredagsbøn.

Et enigt Teknik- og Miljøudvalg i Københavns Kommune har godkendt lokalplanen for hjørnet af Dortheavej og Tomsgårdsvej på trods af 111 høringsvar (ud af samlet 125), der gør indsigelser mod moskéen af religiøse årsager. I følge kommunen er denne type indsigelser ikke relevante, da en lokalplan ikke må forskelsbehandle religioner.

»København skal være en mangfoldig by, hvor alle religioner kan udfolde deres aktiviteter i rammer, de selv finder passende. Jeg er meget begejstret for Henning Larsen Architects forslag til en ny moske og kulturcenter. Den vil give et arkitektonisk løft til et lidt overset område af København. Samtidig vil den nye moske åbne sig mere over for den omgivende by end tilfældet er i dag,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

Lokalplanen sendes nu videre til kommunens endelige formelle godkendelse i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen. Forvent derefter første spadestik i 2017 og åbning i 2019.

Den arkitektonisk ambitiøse moské på Dortheavej bliver den tredje nybyggede moské i København på få år – alle inden for en radius af godt én kilometer i Nordvest og det yderste Nørrebro – efter den diskrete Hamad Bin Khalifa Civilisation Centre i Rovsinggade fra 2014 og den noget mere farverige Imam Ali Moské på Vibevej fra 2015.

Se mere om moskéen på Dortheavej her på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling