pixel

Kastanjen er faldet

kbh magasin

En lille uges ekstra levetid fik den gamle, folkekære kastanje på Enghave Plads - men nu er den savet ned.

Metroselskabets varslede fældning af det store træ blev i første omgang udsat, da byens treehuggers i forening satte sig (bogstaveligt talt) imod.

Men klokken 05.15 tirsdag 4. oktober blev motorsave kastanjens endeligt, mens dens lokalbefolkning af flagermus var ude at flagre og ingen træaktivister endnu var stået op.

Det 114 år gamle Vesterbro-vartegn stod lige, hvor den kommende metrostation på Enghave Plads skal ligge - Metroselskabet har dog ikke forsømt nogen chancer for at fortælle, at træet var pilråddent indvendigt, og i forvejen levede på lånt tid.

kastanietraeet_2.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
En lille ny byskov hjælper dig med at ignorere, at metrobyggeriet har stjålet en af Vesterbros yndlingspladser.
  • Opinion
  • København
Grønne områder og beplantning er ikke bare fryns. Det er en rigtig god økonomisk investering for byen.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens liv