pixel

K.B. Hallen vender tilbage i 2019

Både det karakteristiske tag og de første koncerter er kommet på plads.

kb-hallen forplads

En ikonisk bue er over sommeren kommet til skue igen på Peter Bangs Vej. Og reinkarnationen af K.B. Hallen er i det hele taget nået så langt, at der nu er sat åbningsmåned på, og de første koncerter er annonceret til at finde sted næsten otte år efter den legendariske original brændte.

Kort
K.B. Hallen

Genopførte K.B. Hallen indvies således lige efter årsskiftet med et endnu ikke offentliggjort åbningsnummer, mens første programsatte liveoplevelse er det britiske popfænomen Years & Years den 28. januar 2019.

Første danske navn i kalenderen er Nephew til en koncert i marts, der allerede er udsolgt – et velvalgt band, taget i betragtning af, at de nåede at spille hele otte gange i den gamle K.B. Hallen mellem 2004-10.

Den topmoderne og fleksible nye multiarena får plads til op til 4.900 tilskuere til musik og 2.500 til sport.

Arkitektonisk bliver den ikke en kopi af den gamle, men en fortolkning, der bygger videre på den historiske arv i et nutidigt design, der gerne skulle give genklang i københavnernes hukommelse.

Ikke mindst med genskabelsen af K.B. Hallens karakteristisk buede tag, der i den nye version får en gennemsigtig endegalv ud mod byen for at suge forbipasserende til sig med lys og liv. Materialer som bambustræ og håndlavede teglklinker skal inde og ude tilføje hallen stoflighed.

En anden nytilføjelse bliver det mønstrede halvtag, der stikker ud hele vejen rundt om bygningen som overdækning for en ny aktiv kantzone, hvor nærområdets beboere og brugerne på K.B. og FCK's anlæg kan hænge ud og folde sig ud.

Christensen & Co. Arkitekter har formgivet genfødslen for Kjøbenhavns Boldklub, der med fondsstøtte selv står for byggeriet. Operatører på den nye K.B. Hallen er Nordisk Film og CTS Eventim.

Se mere om visionerne bag K.B. Hallens genopståen

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

kommentarer

relaterede
artikler

Skal Parken have plads til 50.000 tilskuere? Og hvad skal der ske på Skøjtehalsgrunden lige ved siden af? Får København en indendørs atletikhal? Og er der overhovedet plads til det hele?
Før det blev Royal Arena skulle det være Copenhagen Arena og Capinordic Arena og AEGs Arena og Copenhagen Multiarena og Copenhagen Dome og Valby Idrætsparks Arena og Parkens Arena og H.C. Andersen Arena og ...

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling