pixel

Naboer sænker flydende fiskemekka

Efter beboerklager er det flydende fiskemarked ved Knippelsbro udsat på ubestemt tid.

kbh magasin

Det skulle være et flydende mekka for alt godt fra havet ved Havnegades kajkant. Men nu er Københavns Fiskemarked sænket af utilfredse naboer, der ikke ønsker at bo op af den lille fiskefikserede fætter til Torvehallerne.

Det er Natur- og Miljøklagenævnet, der efter beboerklager har underkendt Københavns Kommunes byggetilladelse til den 300 kvadratmeter store, specialdesignede flåde. Det skriver City Avisen.

Vandbårne Københavns Fiskemarked var tænkt som et permanent helårsmarked med plads til 8-10 stadeholdere og en fiskebar.

koebenhavns_fiskemarked_ny_3.jpg

Ny lokalplan skal til

Natur- og Miljøklagenævnet har vendt tommelfingeren nedad, fordi det flydende fiskemarked er en større afvigelse fra kvarterets lokalplan, end kommunen kan give dispensation for.

Dermed skal hele lokalplanen laves om, hvis fiskemarkedet skal blive til noget. Det vil forvaltningen, i følge City Avisen, nu arbejde på, men det kommer i sagens natur til trække endnu længere ud for Københavns Fiskemarked, der oprindeligt skulle åbne i sensommeren 2012.

"Selvfølgelig er det da godt, at kommunen vil gøre noget ved det, men hvis de havde været opmærksomme på det fra starten, så kunne det jo have været løst for længst. Vi står midt i en ombygning, som allerede har kostet fire millioner kroner, og det har vi selvfølgelig været nødt til at stille i bero nu, da vi hverken kender tidshorisonten eller udfaldet af planlægningsprocessen," siger Laust Nørgaard fra projektudviklerne Geisler & Nørgaard til City Avisen.

koebenhavns_fiskemarked_ny_2.jpg

Upopulært orange design

Den 21 x 15 meter store flydeponton tæt ved Knippelsbro ud for Havnegade 23-25 blev først præsenteret med et design som en gennemsigtig glasfirkant.

Men siden er udseendet revideret, for at beskytte fiskefangsten bedre mod solens stråler. I det nye forslag er glastaget erstattet af et fast og glasfacaderne afskærmet med lærred – i en orange nuance, der heller ikke er faldet i god lokal jord.

Blandt klagerne er den nærliggende andelsboligforening i Tordenskjoldsgade 31, hvor man i følge City Avisen frygter, at det flydende fiskemarked vil danne præcedens for container-flåder i hele havnen.

"Grundlæggende er det en god ide med et fiskemarked i København, men placeringen er forkert," sagde Christian Agerholm fra andelsforeningens bestyrelse til City Avisen i februar 2013.

koebenhavns_fiskemarked_4.jpg

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling