pixel

København på mexicanske prikker

kbh magasin

Hovedstadens gader har alle dage drevet kunstmalere til lærredet, men det er den klassiske disciplin tilsat latinamerikansk stil og farver, når Rama King Nash udstiller en serie københavnske motiver på Nørrebro-galleriet Oxholm.

Den dansk-mexicanske billedkunster har en forkærlighed for prikker, der lægger sig som et abstrakt lag over hans bybilleder. Det er en teknik funderet i mexicansk kunsthåndværk, og de latinamerikanske rødder viser sig også i hans måde at male figurer på, der er inspireret af fødelandets murmalere.

Rama King Nash er årgang 1976, født og opvokset i Mexico City med dansk mor. Han er barnebarn af Jørgen Nash.

12. oktober til 2. november 2013 

Galleri Oxholm, Ravnsborggade 5, Kbh N

rama_king_nash_2.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Søen på Amager Fælled er langt fra det mest kendte eller glamourøse af Københavns vandhuller – men det kan ændre sig med søens helt egen kunstfotografi-udstilling på Hans Alf Gallery.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling