pixel

Københavnerhøjhus – i Malmø

Hinsidan må de godt få sprælske skyskrabere. Den næste er tegnet af københavnske arkitekter.

kbh magasin

Fakta

Törnrosen Tower

Et 100-meter højt boligtårn i 25 etager i Rosengård, Malmø.

Udtænkt af københavnske Lundgaard og Tranberg Arkitekter.

Finansieres af boligselskabet MKB, der håber at være indflytningsklar i 2018.

Et spektakulært hulter til bulter-højhus, hvis 25 etager som et spil 'Klodsmajor' stritter i alle retninger. Udtænkt af de københavnske stjernearkitekter Lundgaaard og Tranberg. Placeret i et ghettoområde, der har brug får ny energi.

Det ville være sød musik for de mange københavnere, der tørster efter flere visionære – og høje – bygninger i Hovedstaden. Men Törnrosen Tower skal bo lige ovre på den anden side af sundet i Rosengård, Malmø. Som om det ikke var nok, at de allerede har den twistede tohundredemeterkæmpe Turning Torso.

Udsigtsvartegn i Zlatans hood

Tornerose-tårnet er landmærke-delen af Lundgaaard og Tranbergs projektforslag Culture Casbah, der er blevet udvalgt af Malmøs kommunalt ejede boligselsskab MKB til at skabe ny identitet i den stærkt multikulturelle bydel Rosengård, der udover at være barndommens gade for fodboldsuperstjernen Zlatan Ibrahimovic ikke har så meget at prale af.

Gadelivet fra en lang ny promenade med lavere bebyggelser skal lokkes op i det nye Malmø-vartegn med butikker, terrasser og udsigtspunkter hele vejen mod toppen 100 meter oppe. Resten af tårnet bliver boliger af både 1-, 2-, 3-, 4-, og 5-værelsestypen.

Lundgaaard & Tranberg Arkitekter står bag nogen af de senere års mest beundrede bygninger i København, som Tietgenkollegiet, Skuespilhuset og SEB Bank. De er også hjernerne bag det nye Scala-projekt.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

10 tårne i op til 115 meters højde skal skyde op på postgrunden i hjertet af København. Måske, for multimilliard-projektet har stort drama-potentiale.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling