pixel

Kovending i Kvæsthuskvarteret

Kommunen har droppet krigen mod parkering under Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset.

Fakta

Det omtalte kvæsthus er det 325-årige tidligere militærhospital der ligger bag Skuespilhuset og i dag huser Dansk Sygeplejeråd.

Ud over broen mellem Skuespilhuset og Operaen bestod Realdanias Kvæsthusprojekt
fra 2007 af et aktivitets- og P-hus under Kvæsthusmolen, en småbådsterminal
og en stor rekreativ plads.

Man har som bekendt et standpunkt til man tager et nyt. Og efter at have kæmpet mod underjordisk parkering ved Skuespilhuset med næb, kløer og sagsanlæg mod staten, er Københavns Kommune nu med på den alligevel. Og så lysner det pludselig også for den store, øde og statsejede Kvæsthusmole som bilerne skal holde under.

Balladen startede i 2007 da et politisk flertal i Københavns Kommune afviste det såkaldte Kvæsthusprojekt som Realdania ellers ville forære byen kvit og frit. En fin plads foran Skuespilhuset og en bro over til Operahuset lød godt, men det gjorde et underjordisk P-hus og flere biler til centrum ikke.

Tyvstartende strand

Den efterfølgende skyttegravskrig mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet, der følte sig snydt for lovet parkering til teaterets gæster, er nu bygones. Og når P-pladserne er bygget, kan molen endelig smelte sammen med området foran Skuespilhuset og danne en ny sammenhængende plads helt ned til Nyhavn.

Kvæsthuspladsen kan faktisk blive en kvart gang større end Rådhuspladsen ifølge Realdanias oprindelige Kvæsthus- gaveforslag der dog ikke bare kan hives op af skuffen og indløses. I mellemtiden har Københavns Kommune, som beskrevet i KBH nummer 47, besluttet sig for en anden broløsning over Inderhavnen end den Realdania havde foreslået.

De genoplivede Kvæsthusplaner er altså endnu spæde og er kun nået til fornyet dialog mellem parterne. Skuespilhuset tyvstarter dog allerede denne sommer med at sprede havneliv og sommerstemning på molen ved at gøre den til Ofelia Beach med små udendørsscener og udeservering fra restauranten.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Københavnerne kan se frem til aftensol og friluftsfilm fra første havneparket. Der er endelig kommet styr på Kvæsthuspladsen

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling