pixel

Kuk i kontroversielt Kabul-ur

kbh magasin

Ikke al kunst kan få hjemme i de Københavnske gader. Det har kunstneren Jens Haaning, manden bag det kontroversielle kunstværk 'Kabul Time', måtte sande.

Kunst-uret ligner til forveksling et stort DSB-ur, dog med den forskel, at de sorte visere på den hvide urflade peger på lokaltiden i Kabul i stedet for klokkeslættet i København.

Kunstværket skulle efter planen stilles op ved det travle lyskryds ved Vibenhus Runddel og få forbipasserende til at stoppe op og tænke over Danmarks rolle i krigen i Afghanistan.

Men sådan gik det ikke alligevel.

Politikerne i København syntes nemlig, at urværket forstyrrede og forvirrede mere end det gav stof til eftertanke, og kunstværket blev forvist til Byparken i Ørestad.

”De har flere gange efterspurgt penge til kunst derude, så det passer fint, at vi tilbyder uret til dem”, siger Morten Kabell (Ø) der sidder i Teknik- og Miljøudvalget til Politiken.

Men historien slutter ikke her.

Jens Haaning har nemlig netop trukket sit kunsttilbud tilbage, og beder politikerne ”rende og hoppe”. I stedet vil han nu koncentrere sig om at udstille sin kunst i udlandet.

Læs mere hos Politiken

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Dyremennesker, blå betonbogstaver og nøgen kvinde med stol. Tre nye kunstværker blev skænket til København i 2021, og de har nu fået grønt lys til opsætning.

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling