Hvor ligger Lille Århus egentlig?

Ny statistik afgør den gamle tvist om, hvor de ægte københavnere bor.

Lille Århus i København

På Nørrebro kalder de Halmtovet for Lille Århus. På Vesterbro er Sankt Hans Torv bedre kendt som Thomas Helmigs Plads. Men hvor i København bor der egentlig flest af disse forkætrede århusianere?

Svaret er Amager og Indre By. Postnummer 2300 S, hvis man tæller hoveder: 4.865 styks (svarende til 5,2%). København K, hvis man måler i procentandel: 8,1% (svarende til 2.565 personer). Og så er det underforstået, at vi kalder alle født i Østjylland for århusianere i denne forbindelse.

Statistikken bygger nemlig på aldrig før offentliggjorte tal over, hvor alle danskere, der er født i et sogn i Danmark, var bosat i 2014. Tallene kommer fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, og DR’s Undersøgende Databaseredaktion har kortlagt, analyseret og gjort statistikken labert søgbar på dr.dk.

Brønshøj har flest indfødte

I DR's interaktive grafik kan du indtaste enten et postnummer eller navnet på den nærmeste by og straks se, hvor indbyggerne er født. Statistikken omfatter dog altså kun de 4.947.000 danskere, der er født i Danmark – og DR's databasefolk har for overblikkets skyld samlet alle landets fødesogne i 11 overordnede landsdele.

Lidt hurtig tastning viser, at alle bydele i København og Frederiksberg har en koncentration på mellem 55-65% "ægte københavnere" født i København og nærmeste omegn. På nær lige Brønshøj, der kan mønstre hele 75% indfødte.

Og Nørrebro og Vesterbro? De har ikke noget at lade hinanden høre, når det kommer til omfanget af beboere født i Aarhus og omegn. Nørrebro har flest i antal (4.093 mod 2.527), mens Vesterbro har flest i procent (7,4% mod 6,9%).

Tjek selv din bydels tilflyttere hos dr.dk

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
Top-10: Fintællingen af de personlige stemmer til kommunalvalget 2017 fortæller hvilke af byens politikere, københavnerne har mest fidus til.
  • Byens Liv
  • København
Med tæt på en million ture i 2016 begynder den hårdt udskældte og næsten aflivede bycykel at ligne en succes.
  • Byens Liv
  • København
Optælling: Nye pladser og promenader får dig til at gå mere rundt i byen – en meget københavnsk legeplads slår alt i øget tilstrømning.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.