pixel

Hvor ligger Lille Århus egentlig?

Ny statistik afgør den gamle tvist om, hvor de ægte københavnere bor.

Lille Århus i København

På Nørrebro kalder de Halmtovet for Lille Århus. På Vesterbro er Sankt Hans Torv bedre kendt som Thomas Helmigs Plads. Men hvor i København bor der egentlig flest af disse forkætrede århusianere?

Svaret er Amager og Indre By. Postnummer 2300 S, hvis man tæller hoveder: 4.865 styks (svarende til 5,2%). København K, hvis man måler i procentandel: 8,1% (svarende til 2.565 personer). Og så er det underforstået, at vi kalder alle født i Østjylland for århusianere i denne forbindelse.

Statistikken bygger nemlig på aldrig før offentliggjorte tal over, hvor alle danskere, der er født i et sogn i Danmark, var bosat i 2014. Tallene kommer fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, og DR’s Undersøgende Databaseredaktion har kortlagt, analyseret og gjort statistikken labert søgbar på dr.dk.

Brønshøj har flest indfødte

I DR's interaktive grafik kan du indtaste enten et postnummer eller navnet på den nærmeste by og straks se, hvor indbyggerne er født. Statistikken omfatter dog altså kun de 4.947.000 danskere, der er født i Danmark – og DR's databasefolk har for overblikkets skyld samlet alle landets fødesogne i 11 overordnede landsdele.

Lidt hurtig tastning viser, at alle bydele i København og Frederiksberg har en koncentration på mellem 55-65% "ægte københavnere" født i København og nærmeste omegn. På nær lige Brønshøj, der kan mønstre hele 75% indfødte.

Og Nørrebro og Vesterbro? De har ikke noget at lade hinanden høre, når det kommer til omfanget af beboere født i Aarhus og omegn. Nørrebro har flest i antal (4.093 mod 2.527), mens Vesterbro har flest i procent (7,4% mod 6,9%).

Tjek selv din bydels tilflyttere hos dr.dk

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling