pixel

Magasinet KBH vinder pris

'Magasinet KBH er godt for København', siger Forskønnelsen der har uddelt årets diplomer.

Forskønnelsen Diplom 2019

Magasinet KBH er blevet tildelt Forskønnelsens Diplom 2019. 

Foreningen Hovedstadens Forskønnelse — som er foreningens fulde navn — blev grundlagt i 1885 af blandt andre Carlsberg-brygger Carl Jacobsen. Formålet har i nu 135 år været at 'virke til forskønnelsen af hovedstaden'.

Priserne uddeles årligt til både bygningsværker og personer og foreninger der arbejder for at fremme byens kvalitet.  

Foreningens begrundelse lyder: 

Der er mere end nogensinde brug for en kritisk samtale om byen. Derfor kan København og københavnere ikke undvære det uafhængige netmedie, Magasinet KBH, som på en sober og klar måde orienterer os om det, der har betydning for livet og udviklingen i hovedstaden lige fra arkitekturen til infrastrukturen – og alt derimellem.

Med kritisk nysgerrighed behandler magasinet lokalplaner, byggeprojekter og andre vigtige sager, der træffes beslutning om indenfor rådhusets ofte uigennemtrængelige mure. Bladet holder os ajour og ser med et kritisk blik på både forvaltningen og behandlingen af en given sag.

Magasinet KBH har i mange år været gratis, hvilende på annoncer og fondstilskud. I dag kan man få adgang til magasinets aktuelle og skarpt vinklede artikler for et symbolsk beløb.

Udgiver, ansvarshavende redaktør Anders Ojgaard og redaktør Noe Habermann har stædigt og idérigt kæmpet for og holdt liv i magasinet til glæde og gavn for alle, der tager byen og dens liv alvorligt. Det takker Forskønnelsen for med denne pris.

Magasinet KBH er godt for København.

Årets øvrige to diplommodtagere er Charlottetårnet af Lundgaard og Tranberg Arkitekter og Venligbolig Plus af ONV Arkitekter.

Blandt tidligere års modtagere finder man blandt andre Christensen & Co., arkitekterne hos COBE for The Silo og Politikens arkitekturredaktør Karsten Ifversen.

Vi er meget beærede over at komme i så godt selskab og siger et stort tak til Forskønnelsen for prisen.

Overrækkelsen fandt sted ved et arrangement på Vartov den 3. december. Arrangementet skulle oprindeligt have fundet sted tidligere på året, men blev forsinket på grund af Covid-situationen.

 

Mest læste

relaterede
artikler

En aprilsnar der bliver taget for gode varer — og hvorfor det er en dårlig idé at grave Åboulevarden ned under jorden. Dét er emnerne i første udgave af 'Poddenhavn'.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling