pixel

Magasinet KBH vinder pris

'Magasinet KBH er godt for København', siger Forskønnelsen der har uddelt årets diplomer.

Forskønnelsen Diplom 2019

Magasinet KBH er blevet tildelt Forskønnelsens Diplom 2019. 

Foreningen Hovedstadens Forskønnelse — som er foreningens fulde navn — blev grundlagt i 1885 af blandt andre Carlsberg-brygger Carl Jacobsen. Formålet har i nu 135 år været at 'virke til forskønnelsen af hovedstaden'.

Priserne uddeles årligt til både bygningsværker og personer og foreninger der arbejder for at fremme byens kvalitet.  

Foreningens begrundelse lyder: 

Der er mere end nogensinde brug for en kritisk samtale om byen. Derfor kan København og københavnere ikke undvære det uafhængige netmedie, Magasinet KBH, som på en sober og klar måde orienterer os om det, der har betydning for livet og udviklingen i hovedstaden lige fra arkitekturen til infrastrukturen – og alt derimellem.

Med kritisk nysgerrighed behandler magasinet lokalplaner, byggeprojekter og andre vigtige sager, der træffes beslutning om indenfor rådhusets ofte uigennemtrængelige mure. Bladet holder os ajour og ser med et kritisk blik på både forvaltningen og behandlingen af en given sag.

Magasinet KBH har i mange år været gratis, hvilende på annoncer og fondstilskud. I dag kan man få adgang til magasinets aktuelle og skarpt vinklede artikler for et symbolsk beløb.

Udgiver, ansvarshavende redaktør Anders Ojgaard og redaktør Noe Habermann har stædigt og idérigt kæmpet for og holdt liv i magasinet til glæde og gavn for alle, der tager byen og dens liv alvorligt. Det takker Forskønnelsen for med denne pris.

Magasinet KBH er godt for København.

Årets øvrige to diplommodtagere er Charlottetårnet af Lundgaard og Tranberg Arkitekter og Venligbolig Plus af ONV Arkitekter.

Blandt tidligere års modtagere finder man blandt andre Christensen & Co., arkitekterne hos COBE for The Silo og Politikens arkitekturredaktør Karsten Ifversen.

Vi er meget beærede over at komme i så godt selskab og siger et stort tak til Forskønnelsen for prisen.

Overrækkelsen fandt sted ved et arrangement på Vartov den 3. december. Arrangementet skulle oprindeligt have fundet sted tidligere på året, men blev forsinket på grund af Covid-situationen.

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling