pixel

Pelle Erobrerens far får sin egen plads på Christianshavn

Hidtil unavngiven plads nær voldanlægget på Christianshavn opkaldes efter forfatteren Martin Andersen Nexø.

martin andersen nexøs plads

Den kunne have heddet Kim Larsens Plads — den lille, grønne plads ved knækket i kanalen, som du ender på, hvis du går langs Ovengaden Oven Vandet fra Christianshavns Torv i retning af voldene. 

Nationalskjaldens familie takkede dog nej, da Larsen selv ikke havde ønsket at få opkaldt noget som helst efter sig. Så nu får pladsen i stedet navn efter en anden og mindst lige så markant personlighed fra Christianshavn: forfatteren Martin Andersen Nexø.

Martin Andersen blev født i 1869 i Sankt Annæ Gade på Christianshavn, hvor der i øvrigt er opsat en mindeplade. Han voksede op på Bornholm, hvor han tog tilnavnet Nexø.

Hans bedst kendte bøger er “Ditte Menneskebarn” og “Pelle Erobreren”, der begge er filmatiseret. Sidstnævnte er oversat til 25 sprog og er angiveligt verdens mest udbredte danske litterære værk efter H.C. Andersens eventyr.

Det er Martin Andersen Nexøs familie og Martin Andersen Fonden, der har henvendt sig til kommunens vejnavnenævn med opfordringen om at navngive den hidtil navnløse plads efter forfatteren. Navngivningen blev godkendt på Teknik- og Miljøudvalgets seneste møde og er officiel fra 1. juni.

Pladsen består primært af parkeringspladser og et lille grønt anlæg ud til Christianshavns Kanal.

Martin Andersen Nexø har i forvejen et gymnasium i Dresden opkaldt efter sig. Forfatteren, der var glødende kommunist, tilbragte de sidste år af sit liv i den østtyske storby. Han døde der i 1954.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling