pixel

Mere anarki, mindre bessefar

Er lejlighederne for dyre? Skraldespandene for få? Menneskerne for sure? Nyt site vejrer folkestemningen i København

kbh magasin

Fakta

Kærekbh.dk

Et nyt mikropolitisk site hvor alle kan lufte deres tanker, meninger, drømme og irritationer i forhold til København.

Alle ytringer skal skrives på en digital post it og må maksimalt fylde 250 tegn.

Glem alt om langhåret kommunal formidling og alenlange læserbreve. På kærekbh.dk har du 250 tegn - omkring to en halv linjes penge i et Word-dokument – til at komme med dine tanker, idéer eller forbedringsforslag til København.

Pointen er at alle københavnere skal kunne komme med deres input uden brug af paragraffer, strøgne kuverter og formelle standardformuleringer. Derfor er omdrejningspunktet den velkendte hverdagsfavorit, post it-lappen, som netop lægger op til at brugerne afliver dikkedarerne og er klare i spyttet.

post_it_kbh_christiania.gif

”Kærekbh.dk er tænkt som en anarkistisk, offentlig idékasse der skal være med til at forbedre kommunikationen internt i byen. Det er efterhånden rimelig bedstefar-agtigt at skrive læserbreve,” lyder det fra Philip Battin der er en af de tre ophavsmænd til det nye københavnerunivers.

Gammel brokkerøv Han har selv savnet et sted hvor han kunne vende sine tanker om København på en mere nutidig facon.

”Jeg er en gammel mand fanget i en ung krop – jeg brokker mig altid. Så det var personlig motivation der satte os i gang,” lyder det grinende fra 24årige Philip.

Kærekbh.dk bygger på open source-tankegangen der præger sociale medier som Facebook og Twitter hvor man let og hurtigt kan give sin mening til kende og få andres holdning til den retur.

Derfor kan man også rate og kommentere andres indlæg, så man hurtigt kan få en fornemmelse af hvilke spørgsmål der fylder mest blandt københavnerne.

post_it_kbh_kaelling.gif

Men det skal ikke bare ende ud i københavnersnak. Ambitionen er at udvikle Kærekbh.dk til et mikropolitisk univers som hver måned videresender de ytringer der møder mest opbakning til Københavns Kommune.

Politisk indflydelse, tak Ytringerne bliver kategoriseret efter emner som ’By og trafik’ og ’Kultur og fritid’ der netop matcher rådene i Københavns Kommune, så de nemmest kan passe ind i den politiske hverdag.

Og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er da også positivt indstillet over for det nye københavnersite:

"Jeg lægger stor vægt på, at Borgerrepræsentationen udvikler København i tæt dialog med københavnerne - uanset om det sker ved hjælp af traditionelle metoder som møder og breve eller via internettet. De sociale medier som Facebook har allerede givet københavnerne god mulighed for at være i en tæt og daglig dialog med de enkelte medlemmer af Borgerrepræsentationen. Jeg bruger min egen Facebook-profil til at lytte, debattere og fortælle om min hverdag på Rådhuset. Jeg tror at 'Kære København' vil give os endnu en platform for en god dialog mellem københavnerne og Borgerrepræsentationen."

post_it_kbh_kioskmand.gif

For at undgå at Kærekbh.dk udvikler sig til en central for sur galdeudgydelse, indledes alle post its med den fortrykte indledning "Kære København". På den måde håber initiativtagerne at københavnerne bliver inspireret til at skrive konstruktive, venligtsindede og imødekommende ytringer.

Inspirationen til Kærekbh.dk-formatet stammer fra softwaregiganten Adobe der netop har lavet sitet dearadobe.com hvor brugerne med indledningen "Dear Adobe" kan bede om forklaring og råd på en mere konstruktiv facon end det sikkert ellers er tilfældet.

post_it_kbh_cykel.gif

Kærekbh.dk kører med Philips ord i en light-version nu, og han forudser at der kommer en del forbedringer med tiden. I første omgang er planen at sprede sitet, og forhåbentligt få en fast aftale med Københavns Kommune om overlevering af de mest diskuterede idéer.

Drengene pønser i øjeblikket på at lave en lignende side for henholdsvis Berlin og Wien hvor lokale kræfter allerede har udtrykt stor interesse for projektet.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv