pixel

Mere kontor på Kalvebod Brygge

Er det bedst bare at gå linen ud?

Kalvebod Brygge Kontorhus

Kalvebod Brygge har levet et udskældt liv lige siden en stribe nye kontorbygninger med vandudsigt blev opført i 1990'erne.

"Sikke noget lort," sagde tøjmanden Mads Nørgaard til Magasinet KBH tilbage i 2006 og opfordrede til diskussion om, hvilken bygning vi først skulle rive ned.

Sidste år sagde Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell, at "det bedste sted at sidde ved Kalvebod Brygge er inde i Ingeniørernes Hus, for det er det eneste sted, man ikke kan se Ingeniørernes Hus".

Og ikke nok med at arkitekturen mildest talt ikke er faldet i de fleste københavneres smag.

Da langt flertallet af bygningerne udelukkende huser kontorer, er der heller ikke meget københavnerliv at komme efter på havnepromenaden foran bygningerne.

Et par joggere og en Christianiacykel på vej fra Indre By mod Fisketorvet er den normale menneskemængde på dette stykke af København — et stykke der ellers har en af byens flotteste udsigter ud over havneløbet.

En halv million i husleje
Så måske er det en naturlig konsekvens at gå linen helt ud og gøre hele Kalvebod Brygge til et kontor- og hotelområde.

I hvert fald er endnu et kontorbyggeri på vej — HM2, planlagt færdigt i 2018.

Der er ved at være fyldt op ved vandet, så det nye byggeri bliver opført i 2. række. De fremtidige kontorarbejdere i huset tegnet af Dissing + Weitling vil skulle forcere den trafiktunge ringvej 2 for at hoppe en tur i havnen.

Hvem der fremover vil få domicil i HM2 få meter fra vandet er endnu ikke afklaret. Kontorbyggeriet i 7 etager, der ville kune huse cirka 600 2-værelses lejligheder i standardstørrelse, er for nylig blevet annonceret til leje.

Så selv om der er tre år til indflytning, kan du allerede nu reservere et nyt kontor.

Mindste lejemål er dog på 2.500 m2 med en husleje på en lille halv million om måneden. Plus varme, vel at mærke.

Men så er man også i den arkitektonisk lidt mere interessante del af Kalvebod Brygge. Byggeriet er nabo til Nykredits Krystallen og SEB Banks hovedkvarter på hjørnet af Bernstorffsgade og Kalvebod Brygge.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling