pixel

Mere liv på Carlsberg

Grill, drik, chil og hop i byens gamle bryggerområde

kbh magasin

Fakta

Liv på Carlsberg

Byrumsprojektet udvikles i samarbejde mellem Lokale- og Anlægsfonden, Realdania, Københavns Kommune og Carlsberg.

Der er afsat 7 mio. kr. til projektet.

Det første af tre byrum er netop åbnet ved Tap E Plads.

Byrummene er udtænkt af to kreative teams: Keinicke & Overgaard og UIWE samt Primus Arkitekter og Streetmovement.

Københavnere har længe kunne beundre smidige kroppe i Dansehallerne og klappe i takt til blandt andre Thomas Helmig og Kent i den store koncerthal Tap 1.

Carlsbergs gamle produktionsområde i Valby har dog ikke lige været stedet man smuttede hen hvis man havde en halv time tilovers til en mokka i solen. Men nu begynder der så småt at komme attraktioner som skal få hverdagskøbenhavnerne til at lægge vejen omkring det historiske område.

For mens byggeriet af den kommende Carlsberg-bydel står på, skal københavnere ikke nøjes med at glo på byggekaos og bulldozere. Og heldigvis for det, for udviklingen af byens nye krea-kvarter forventes at strække sig over 20 år.

Derfor har man planlagt tre midlertidige byrum der skal skabe liv i området, mens vi venter på at den egentlige by bliver bygget.

Det første byrum, kaldet Tap E Plads, er netop åbnet foran Dansehallerne, og her er det tunge egetræssveller som er i fokus. Her kan du hænge ud med bog, en ven eller lidt til ganen. Eller alternativt udfordre din springkraft med en improviseret gang parkour.

Desuden har folkene bag Rust netop åbnet Café Elefanten der kan friste med udeservering i rå, historiske omgivelser samt en lur i en hængekøje eller en gang stangbold.

I løbet af august eller september åbner de øvrige pladser. De nye byrum kommer i alt til at omfatte 25.000 kvadratmeter.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling