pixel

Gadesport i lun øl-boble

Funky udesport rykker nu indendørs på Carlsberg

kbh magasin

Fakta

Boblehallen

Pasteursvej 10 (ved Tap E)
Kbh V

Hallen bestyres af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra brugerne og de fem lokale foreninger: SSB/Settlementet, Værestedet Fisken, Ombold/Matchbold (fodbold for hjemløse), Boldklubben Vestia og Danske Freestyle Cyklister.

Det koster 1000 kroner om året pr. forening at være medlem af Boblehallen. Kontakt arbejdsgruppen for mere info.

Klargøring og istandsættelse af hallen er finansieret af arbejdsgruppen samt Lokale- og Anlægsfonden.

Det kan være svært at udøve sin yndlingsgadesport, når floorballbolden konstant er i modvind, og BMX’ens lås igen er frosset fast.

Men nu kan freestyle-cyklisterne godt komme op fra cykelkældrene, og uofficielle fodboldhold komme ind i varmen. Byens gadesportsudøvere har nemlig fået et boblende tag over hovedet i en gammel lagerhal ved Carlsberg.

bobledrenge.jpg

Tre i én I Boblehallen kan du både kaste dig ud i halsbrækkende BMX- og skatestunts, eller svinge køllen i et spil cykelpolo. Du kan også øve dig i såkaldt flatland-BMX – en sportsgren, hvor akrobatiske cykeldudes laver cirkusagtige balancetrick på meget små cykler.

Hallen består af tre afdelinger: En multibane opstreget til både basket, fodbold, cykelpolo og floorball. En aktivitetsafdeling med flytbare ramper til blandt andet flatland-BMX og ethjulet cyklisme. Og et rampeområde hvor folk med hang til skateboard, rulleskøjter, BMX og løbehjul kan boltre sig.

boblepiger_carlsbergbyen.dk_.jpg

Sportshal med højt til loftet Idéen er, at brugere i alle aldre skal have adgang til et stort udvalg af sportsaktiviteter - også de mere usædvanlige af slagsen. Og så skal det være muligt at booke en bane - nøjagtigt som i en almindelig tennis- eller badmintonhal.

Jeppe Vöge, formand for Danske Freestyle Cyklister, har været med til at omdanne Boblehallen fra lager til sportshal. Og han er en glad mand, for endelig har byens funky cyklister fået tag over hovedet. Folk med passion for andet end cykler, er dog også mere end velkomne understreger formanden.

”Vi vil ikke afskrække nogen med rigide regler. Det er lidt løst, og der skal være højt til loftet,” siger Jeppe Vöge.

168399_162117903839732_129552857096237_374104_200047_n.jpg

Køb selv toiletpapiret Du kan nu ikke bare vade ind fra gaden og gå til den i Boblehallen. For at booke en bane skal du være medlem af en af Boblehallens grupper, eller have din egen forening eller (hjemmelavede) aktivitetsgruppe, der er godkendt af Arbejdsgruppen.

Og så må du ikke være afskrækket ved tanken om at skulle rydde op efter dig selv eller købe toiletpapair til fællesskabet. Hver gruppe eller forening skal nemlig donere et medlem til Arbejdsgruppen, som skal deltage aktivt i fællesskabet og udviklingen af Boblehallen.

Til gengæld får man egen nøgle til hallen, som man kan bruge lige så ofte man lyster, 24 timer i døgnet.

”Det her er vores eneste hjemsted, nogen gange hænger vi ud til klokken fire om morgenen,” siger Jeppe Vöge. Han glæder sig dog til at kunne indtage byen igen, når når vejret bliver mildere.

”Byen er vores skov,” siger Jeppe Vöge, ”Den må I ikke tage fra os.”

168650_162121903839332_129552857096237_374126_3334392_n.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

Nu kan du igen høre lyden af raslende rullebræt bag Fælledparkens høje hække. Nordeuropas største skaterbane er støbt i for 23 millioner kroner beton.

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling