pixel

Tove i tusindvis indta’r nyt torv

Carlsbergs nye byrum af reb kan også prale af et af stadens største halvtage

kbh magasin

Fakta

Under Halvtaget...

...ligger på den tidligere læsseplads Ny Tap Plads.

...er et 1.000 kvadratmeter-stort overdækket udendørsareal.

...bebos fra 9. december 2010 af 3.500 frithængende reb, som besøgende må bruge, som de vil.

...er det tredje i rækken af nye midlertidige byrum på Carlsberg-området. De andre er Boble Plads (se mere her) og Tap E Plads (se mere her).

Fra et 1.000 kvadratmeter-stort halvtag på Carlsberg, som oprindeligt dækkede over en læsseplads, hænger der nu ikke færre end 3.500 hvide tove side om side til fri leg for store og små.

Reb-projektet på Tap E Plads har fået det jordnære navn ’Under halvtaget’. De fritsvævende tov har varierende længder og forskelligfarvede ender og inddeler på den måde det store rum i mindre. Fælles for rummene er, at de skal indbyde og inspirere til akrobatisk udfoldelse og kreativ leg.

For at visualisere det nye byrums kreative potentiale har tovholderne, kulturdesignbureauet UiWE og arkitekterne Keinicke & Overgaard, desuden installeret en række sensorer, som ved aftentide lyser rebene op i forskellige farver, når nogen nærmer sig. Sådan understreges også pointen om, at rummet ændrer sig, når vi indtager det.

Og fra bagmændene forlyder det, at du må te' dig lige så skørt du lyster i rebene, som både kan bruges til gyngning, klatring, slå-knudning, gemning osv. osv.

Der var en, der var to, der var tre... ’Under halvtaget’ på Ny Tap Plads er det tredje midlertidige byrum, som er åbnet på Carlsberg siden sommeren - de første var Boble Plads og Tap E Plads - og indtil videre er planen, at tovene skal blive hængene i fem år.

Herefter kommer pladsen til gendebat afhængigt af, hvordan de mere overordnede planer for hele bryggeri-området ser ud til den tid.

Snebajer til alle! Alle er inviteret til åbningsgildet 9. december klokken 16, hvor taler og musik, juleøl og sodavand og massevis af ævleskiver skal sikre, at Carlsbergs nyeste byrum kommer glædeligt fra start.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling