pixel

Nye bobler på Carlsberg

Reportage: Der er rift om pladsen i byens nyeste rum

kbh magasin

Fakta

Boble Plads og Boblehallen
ved Tap E, Pasteursvej 10
Kbh V

Udsigterne melder om skybrud, og luften er tung af vand da Carlsbergs nyeste byrum, Boble Plads, har officiel åbning torsdag eftermiddag. Alligevel er pladsen på Pasteursvej packed.

Og ikke bare med spændte kommunalpolitikere og journalister med lange linser og mange spørgsmål. Flere unge mødre med Pernille Rosendahl-hår og trendy gummirøjser har sammen med lige så mange unge fædre med fuldskæg og hinkerudebriller også fundet vej til pladsen, der allerede myldrer med udstyrsbefængte børn som kæmper om pladsen på skateboard, løbehjul og BMX-cykler.

Menneskemylder og brændte brød To langhårede drengebørn i udtrådte Converse ankommer på toptunede BMX-cykler. De ser noget skeptiske ud.

”Er det den såkaldte BMX-bane?!”, udbryder Lars Alfred, som helst vil kaldes Lasse, storskuffet fra sin plads i periferien.

Det er svært at være 11 år. Byen har ikke mange pladser, der egner sig til de unge BMX’ere. Og når den så endelig får én, må man sidde i kø for at komme til. Heldigvis for de to venner kan skuffelsen over det store fremmøde skylles ned med gratis forsyninger fra den madbod, som har emballeret området i en dunst af ristede pølser med brændte brød.

boble-plads_grill_i_toende_edit.jpg

De pokkers unger Fra toppen af de bjælker, der udgør afskærmningen i den ende af pladsen, som grænser op til Pasteursvej, har man frit udsyn til hele området. Her har tre 13-årige venner slået sig ned efter åbningstalerne.

boble-plads_pia_allerslev_taler_edit.jpg

”Der er kommet alt for mange unger”, brokker den ene sig, mens han kigger opgivende på to små drenge på løbehjul, som iført hjelm og knæbeskytter, har overtaget de eftertragtede bobler.

En diskussion af hvorvidt den ene af vennerne kan springe tre meter lodret op i luften på sin cykel er ved at udvikle sig til skænderi, da den tredje dreng afbryder:

”Åhr mand, prøv lige at se hende den lille pige dér!”

En fem-årig med slangekrøller og seje skatermoves har fået møvet de ihærdige løbehjulsløbere ned fra de begærede bobler, hvorfra hun underholder med sin dans.

”Jeg håber så meget, hun falder, så er min dag bare reddet!”.

På åbningsdagen er efterspørgslen på pladsens nybyggede ramper så stor at idéen om at holde døgnåbent faktisk synes nødvendig.

boble-plads_boern_spiser_poelser_edit.jpg

Parkour for viderekommende I den ende af Boble Plads som ligger tættest I. C. Jacobsens have står en besynderlig konstruktion af orange metalrør og rå betonmure som ser mere eller mindre ubrugelig ud, indtil en flok unge mænd indtager området og med den største selvfølgelighed begynder at svinge sig rundt i rørene som småsuicidale abrobataber.

boble-plads_orange_roer_edit.jpg

En hippiefætter med dreadlocks og bare fødder flasher masser af attitude på sidelinien, mens vennerne vrider sig i stålpillerne. Men pludselig hænger også han med lokkerne nedad – kun holdt op af sine bare tæer.

Ved siden af rørene udfordrer en anden drengegruppe tyngekraften på de lodrette betonmure, som de helt uden hjælpemidler løber skiftevis op og ned ad uden at tænke videre over at det burde være umuligt.

Døgnåbne baner Mens den ene ende af Boble Plads bruges til afslapning på bjælkerne og den anden på halsbrækkende øvelser er pladsens midterste felter optegnet som boldbaner. Her har en fædreflok kastet sig ud i spontan, men intens, fodboldkamp til børnenes store fryd.

Og i den store hal, som ligger på pladsens venstre side, når man kommer fra Pasteursvej, høres hidsige stemmer og høje opråb. Her er der også gang i en heftig fodbolddyst på den indendørs bane som om kort tid vil være åben 24 timer i døgnet og indbyde til boldspil og anden aktivitet dag og nat.

boble-plads_indendoers_boldbane_edit.jpg

Grill og gøglerstik til alle Langs pladsen er opstillet en række kulfyrede aluminiumstønder, som folk griller deres gratis pølser på. Og når dagens pølseration er sluppet op, bliver tønderne stående og indbyder besøgende med egen grillmad til at holde picnic på egetræssvellerne eller den plæne, som er anlagt på modsatte side af pladsen.

Når aftenen falder på og lygtepælene overtager oplysningen fungerer en række gøglerstik som udendørs stikkontakter og kan frit bruges til musikanlæg eller andet stemningsskabende.

boble-plads_boern_og_voksne_griller_edit.jpg

Succes? Er det blot udsigten til gratis pølser og sodavand som har fået så mange til at trodse de ildevarslende vejrudsigter denne eftermiddag? Eller vidner scenariet om at Carlsbergs nyeste byrum allerede fra sin første dag har fundet et publikum?

boble-plads_indgang_fra_bryggerens_have_edit.jpg

Besøg Boble Plads og døm selv.

boble-plads_poelsebakke.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling