pixel

Multisjov i Mimersparken

Det øde areal mellem to S-togsstationer er blevet til en multipark med S-togsinspiration.

kbh magasin

Der hænger en tung sky henover Nørrebro, den dag magKBH besøger den nyåbnede multipark på det gamle DSB-areal bag Mjølnerparken. På grund af støvregnen må man knibe øjnene sammen, og vinden får hætten til at glide af, så håret bliver fugtigt og klistrer til ansigtet. Det ellers så spraglede gadebillede fremstår gråt-i-gråt, Nørrebrogade og Mimersgade er fulde af mennesker og biler, og de ser alle sammen ud til at have meget travlt.

Men inde i Mimersparken er der en helt anden stemning: Parken er 38.000 m2 stor, og når man kommer fra den tætte trafik og menneskemængde, er det en befrielse at mærke, hvordan der er luft omkring én. Hvordan man kan løbe, hoppe, eller råbe højt, hvis man har lyst. Byens lyde er der stadig, men der er ikke støj, som ude på gaden. Lydene er som en rytme, der omgiver stedet og bidrager til den urbane stemning, ligesom parkens arkitektur gør det.

Støvregnen synes nu mere opkvikkende end kold og klam, og giver mere mod på at udforske den nye multipark, hvor vejret har skræmt de fleste gæster væk, men ikke alle.

Kort
Mimersparken

dsc_7207.jpgdsc_7150.jpgdsc_7167-2.jpg

Til de aktive og de sultne

Ankommer du til Mimersparken via Borgmestervangen i Nørrebro Station-enden, er noget af det første, der møder dig, en stor kunstgræs-fodboldbane, indrammet af gamle genbrugte gulorange gittermaster, der giver lys til banen om aftenen. Her løber to drenge og sparker til en bold. De har hele den store bane for dem selv.

”Er du klar”, bliver der råbt fra den ene ende af fodboldbanen til den anden. ”Ja, kom nu”, bliver der svaret. Og netop som drengen med bolden sætter i løb, kommer der et tog susende forbi parken.

Multiparken har en aflang form, og dens to langsider har hver deres tema og udtryk. Der er den bølgende, landskabelige side ud mod S-togsbanen, hvor der er plantet træer og lavet grillpladser. Og så den urbane side mod Mjølnerparken-bebyggelsen, hvor der er mindre grønt, men i stedet er kommet streetbasket-bane, petanque-bane, bordtennisborde, klatrevæg og parkouranlæg.

dsc_7224.jpgdsc_7200.jpg

Fakta

Mimersparken

En multipark anlagt på det tidligere DSB-areal mellem Nørrebro Station og Bispebjerg Station, langs med boligbebyggelsen Mjølnerparken.

Mimersparken er på 38.000 m2 og har 157 nye træer.

Peter Holst Arkitektur & Landskab har udtænkt parkens udformning.

Fonden Realdania og Københavns Kommune har splejset til de 28 mio. kroner for multiparken, der er del af Områdefornyelsen Mimersgadekvarteret.

Legeplads med S-togsinspiration

magKBH bevæger sig i samme retning som toget, hen mod parkens midte, hvor gule striber på det sorte underlag giver associationer til de gule striber på S-togsperronerne.

De fører hen mod en legeplads, hvor striberne, i stedet for at sno sig langs vejen, snor sig op i luften som klatrestativer i abstrakte formationer, der forbinder fem store figurer. De ligner fem store hænder i S-togsliniernes farver: Orange, grøn, blå, lilla og rød.

Det sorte underlag ligner ved første øjekast asfalt, men det er mere blødt og giver efter, når man træder på det. Samme underlag finder du flere andre steder i parken. I stedet for hård asfalt, der hurtigt bliver koldt, er lagt en blød gummibelægning, så parkens gæster kan sætte sig og hænge ud.

Der er ingen unger på den våde legeplads, men en lille glemt børnesko og en stribet plasticbold vidner om, at børnene på Nørrebro har opdaget det nye legested.

dsc_7148.jpgdsc_7196.jpg

I den urbane ånd

Bagved legepladsen ligger en kombineret hockey- og basketbane, der i den urbane ånd er omkranset af en lav, graffitimalet bande. Graffitien går igen på den store regnbuefarvede mur ved trappen op til Bispebjerg Station, hvor parken ender. Her er malet med store bogstaver: Mimersparken.

Da magKBH går op af trappen, er flere drenge kommet til fodboldbanen, og en kamp skal til at gå i gang. Ellers er parken stille, som mørket er ved at lægge sig. Men mon ikke, at multiparken liver mere op, når foråret nærmer sig, og Nørrebro igen fremstår i al sin spraglethed.

dsc_7188.jpgdsc_7177.jpgdsc_7171.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling