pixel

Mozarts Plads – The Movie

kbh magasin

Fakta

Mozarts Plads - en film om sammenhold og frivillighed

Premiere torsdag 12. maj klokken 19

Karens Minde Kulturhus
Wagnersvej 19, Kbh SV

Fri entré - tilmelding på denne email

Et helt års filmoptagelse fra Sydhavnen er blevet til en 53 minutter lang dokumentarfilm med Mozarts Plads i hovedrollen.

Pladsen med det noget blakkede ry er hjemsted for en stor gruppe af lokale, mange af grønlandsk afstamning, der fra første bænkeparket på Mozarts Plads har fulgt det gamle arbejderkvarters op- og nedture i mange år.

Det er igennem disse mennesker, de såkaldte ”Bænkhængere”, at Sydhavnen portrætteres i filmen – og mon ikke der bliver klemt en røverhistorie eller to ind, med den karakteristiske, sydhavnske accent.

Men filmen handler om mere end at sidde på en bænk, tylle bajere, snakke om gamle dage og pante flasker til flere bajere. Den handler om den styrke, som mennesker, der ingenting ejer, er i stand til at give til andre gennem samarbejde og frivillighed.

Bænkhængerne har nemlig deres egen klub – De aktive Rødder – som ifølge filminstruktøren Ulla Hjort Nielsen er en helt uundværlig ressource, når der skal holdes byfest eller tændes juletræ i Sydhavnen.

”På det menneskelige plan var det en overraskelse for filmholdet, hvor stor en rolle de mennesker der tilsyneladende sidder passivt på bænken, rent faktisk kan spille for et lokalsamfund”, fortæller Ulla Hjorth Nielsen, der sammen med sin mikrofon og sin kameramand slog sig ned på pladsen i et år.

Filmen har premiere i Karens Mindes Kulturhus 12. maj.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling