pixel

Kobberfyldning i Nansensgade

Et smalt hul i husrækken er lukket med ungdomsboliger.

nansensgade 57 christensen & co

Omtrent halvvejs gennem altid livlige Nansensgade dukker et nyt syn op i gadebilledet. Lige ved siden af Sticks 'n' Sushi er det grønne plankeværk erstattet af en kobberfarvet fyldning, der i skakternet mønster skyder lidt ud fra facaden.

Kort
Nansensgade 57

Det smalle nye hus i nummer 57 fylder mellemrummet ud mellem to eksisterende husgavle som et såkaldt infill. Siden slutningen af 1980'erne havde den tomme kommunale grund været indlemmet i naboandelsforeningens private baggård, men nu er hullet lukket ud til gaden med ungdomsboliger til socialt sårbare unge.

I alt ni lejligheder på hver 30 m2 og en fælles tagterrasse på 6. sal indeholder den blot 10 meter brede kobberblok på samlet 600 m2.

Her vil unge mellem 18-30 år kunne gennemgå et botræningsforløb og prøve kræfter med at bo alene, før de skal stå på egne ben. Ungdomsboligerne bliver anvist af Socialforvaltningen i Københavns Kommune, som har opført infill'et for 18 mio. kroner.

Nansensgade 57 er tegnet af Christensen & Co. Arkitekter, der blandt andet også formgiver K.B.-hallens genfødsel.

De udskudte facadeelementer rummer hver deres lille karnap, hvor beboerne gennem gulv-til-loft-vinduer i siderne kan følge med i gadens liv. De forskudte karnapper danner samtidig skygge på de store tilbagetrukne glaspartier ved siden af, så bygningen ikke har behov for solafskærmning, når solen bager.

I stueplan skal kobberfyldningen selv bidrage til gadelivet, som Nansensgade er så kendt for, med et udadvendt værksted for beboerne. Ved siden af indgangen til værkstedet byder en siddeniche sig til med muligheden for et hvil for enhver, der kommer forbi.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum