pixel

Holmbladsgades nye skole bliver hele kvarterets fælleshus

Efter skoletid åbner idrætshallen, tumlesalen og auditoriet for lokalmiljøet.

holmbladsgade skole

Efter sommerferien starter de allerførste amagerunger på den nye Skolen i Nordøstamager, men i indskolingsårene skal de små pionerer suge læring til sig i lånte klasseværelser på andre distriktsskoler.

Deres egen skolebygning for enden af Holmbladsgade, få skridt fra Kløvermarken, er nemlig endnu blot en tom, græsdækket grund.

Først til skolestart 2022 forventes børnene at kunne flytte ind i deres egen skole. Til gengæld bliver det et byggeri, som hele lokalområdet kan se frem til at få glæde af.

Københavns Kommune har en generel strategi om at udviske grænserne mellem sine skolegårde og den omkringliggende by, sådan at områderne lever videre efter skoletid. I Holmbladsgade kommer det også til at gælde indenfor, hvor skolens naboer får let adgang til at bruge idrætshallen, tumlesalen og et auditorie til foredrag, koncerter og aftenskolehold.

Til at realisere Skolen i Nordøstamager med først og fremmest gode undervisningsforhold til eleverne, der også fungerer som fælleshus for kvarteret, har kommunen nu udvalgt et forslag, hvor Christensen & Co. Arkitekter sammen med Kjær & Richter Arkitekter har slået stregerne.

Christensen & Co. er senest kendt for at have stået for K.B. Hallens genfødsel.

Hævet skolegård

Den 10.600 etagemeter store skole bygges op omkring et centralt indre atrium med en stor siddetrappe, der leder eleverne til skolens fælles aktivitetstorv med bibliotek og kantine.

Et indre hovedstrøg sørger for forbindelsen til den såkaldte fritidszone, hvor lokalområdet kan fortsætte aktivitetsniveauet efter skoledagen er ringet ud.

Fritidszonen udformes i tæt forbindelse med Holmbladsgade og Prags Boulevard på de to åbne sider af skolen, så områdets beboere inviteres tæt på bygningen og op ad de udvendige trapper til de hævede udearealer, der dobbeltjobber som skolegård og lokal lommeplads.

I første sals højde venter træer, borde og bænke, legetårne, klatrevægge og en rutschebane, der fører tilbage til gadeplan.

Skolen i Nordøstamager får tre spor fra 0. til 9. klasse og skal kunne rumme op til 840 skolebørn, med skolefritidsordning til de 336 mindste.

Københavns Kommune har budgetteret med en byggepris på 255 mio. kroner.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling