pixel

Holmbladsgades nye skole bliver hele kvarterets fælleshus

Efter skoletid åbner idrætshallen, tumlesalen og auditoriet for lokalmiljøet.

holmbladsgade skole

Efter sommerferien starter de allerførste amagerunger på den nye Skolen i Nordøstamager, men i indskolingsårene skal de små pionerer suge læring til sig i lånte klasseværelser på andre distriktsskoler.

Kort
Skolen i Nordøstamager

Deres egen skolebygning for enden af Holmbladsgade, få skridt fra Kløvermarken, er nemlig endnu blot en tom, græsdækket grund.

Først til skolestart 2022 forventes børnene at kunne flytte ind i deres egen skole. Til gengæld bliver det et byggeri, som hele lokalområdet kan se frem til at få glæde af.

Københavns Kommune har en generel strategi om at udviske grænserne mellem sine skolegårde og den omkringliggende by, sådan at områderne lever videre efter skoletid. I Holmbladsgade kommer det også til at gælde indenfor, hvor skolens naboer får let adgang til at bruge idrætshallen, tumlesalen og et auditorie til foredrag, koncerter og aftenskolehold.

Til at realisere Skolen i Nordøstamager med først og fremmest gode undervisningsforhold til eleverne, der også fungerer som fælleshus for kvarteret, har kommunen nu udvalgt et forslag, hvor Christensen & Co. Arkitekter sammen med Kjær & Richter Arkitekter har slået stregerne.

Christensen & Co. er senest kendt for at have stået for K.B. Hallens genfødsel.

Hævet skolegård

Den 10.600 etagemeter store skole bygges op omkring et centralt indre atrium med en stor siddetrappe, der leder eleverne til skolens fælles aktivitetstorv med bibliotek og kantine.

Et indre hovedstrøg sørger for forbindelsen til den såkaldte fritidszone, hvor lokalområdet kan fortsætte aktivitetsniveauet efter skoledagen er ringet ud.

Fritidszonen udformes i tæt forbindelse med Holmbladsgade og Prags Boulevard på de to åbne sider af skolen, så områdets beboere inviteres tæt på bygningen og op ad de udvendige trapper til de hævede udearealer, der dobbeltjobber som skolegård og lokal lommeplads.

I første sals højde venter træer, borde og bænke, legetårne, klatrevægge og en rutschebane, der fører tilbage til gadeplan.

Skolen i Nordøstamager får tre spor fra 0. til 9. klasse og skal kunne rumme op til 840 skolebørn, med skolefritidsordning til de 336 mindste.

Københavns Kommune har budgetteret med en byggepris på 255 mio. kroner.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling