pixel

Nørrebros 100-meters højhus hedder nu Nordbro

Studieboligtårnet på Borgmestervangen er nået op i fuld højde og fejrer det med et navneskifte.

nordbro fra nørrebro station

Nu bliver det ikke højere, det nyopdukkede pejlepunkt på Københavns nordlige horisont. Tæt ved Nørrebro Station er alle 29 etager sat på højhuset, der forventes indflytningsklart i efteråret 2019 og hidtil har været kendt som Uptown Nørrebro på klingende danglish.

Kort
Nordbro

Formentlig for at signalere noget ungt og friskt, da tårnet sammen med resten af det omgivende byggeri opført af Danica Pension bliver et boligkompleks primært for studerende. Men efter at være nået sine 96 meter op over byen har hele projektet alligevel skiftet navn til det mere tidløse og dikkedarfri, nogen vil mene decideret anonyme, Nordbro.

"Nordbro er en direkte oversættelse af Nørrebro, og navnet hylder dermed en levende bydel, der altid inspirerer resten af byen med sit udsyn, mod og åbenhed," lyder forklaringen på Nordbros nye hjemmeside, der skal sætte skub i udlejningen af de i alt 510 lejligheder i højhuset og den tilhørende karré langs Borgmestervangen.

Et supermarked er allerede åbnet på hjørnet af ungdomskarréen, der består af seks punkthuse på seks-syv etager, bundet sammen på bagsiden af en gennemgående gårdhave i 1. sals højde med direkte adgang til Nordbros kommende fælleshus.

Hvert punkthus får mellem 44 og 57 boliger på 1-3 værelser forbeholdt studerende. Det gælder også de nederste etager af tårnets 217 lejligheder, mens udsigten fra de 20 øverste etager bliver fra almindelige lejeboliger med op til 4 værelser.

Næsten 100 meter oppe på toppen af Nørrebro bliver taget indrettet til et offentligt tilgængeligt udkigspunkt, det højeste i København.

Læs meget mere om Nordbro og følg byggeriet på projektsiden på Magasinet KBH

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling