pixel

Nørrebros 100-meters højhus hedder nu Nordbro

Studieboligtårnet på Borgmestervangen er nået op i fuld højde og fejrer det med et navneskifte.

nordbro fra nørrebro station

Nu bliver det ikke højere, det nyopdukkede pejlepunkt på Københavns nordlige horisont. Tæt ved Nørrebro Station er alle 29 etager sat på højhuset, der forventes indflytningsklart i efteråret 2019 og hidtil har været kendt som Uptown Nørrebro på klingende danglish.

Kort
Nordbro

Formentlig for at signalere noget ungt og friskt, da tårnet sammen med resten af det omgivende byggeri opført af Danica Pension bliver et boligkompleks primært for studerende. Men efter at være nået sine 96 meter op over byen har hele projektet alligevel skiftet navn til det mere tidløse og dikkedarfri, nogen vil mene decideret anonyme, Nordbro.

"Nordbro er en direkte oversættelse af Nørrebro, og navnet hylder dermed en levende bydel, der altid inspirerer resten af byen med sit udsyn, mod og åbenhed," lyder forklaringen på Nordbros nye hjemmeside, der skal sætte skub i udlejningen af de i alt 510 lejligheder i højhuset og den tilhørende karré langs Borgmestervangen.

Et supermarked er allerede åbnet på hjørnet af ungdomskarréen, der består af seks punkthuse på seks-syv etager, bundet sammen på bagsiden af en gennemgående gårdhave i 1. sals højde med direkte adgang til Nordbros kommende fælleshus.

Hvert punkthus får mellem 44 og 57 boliger på 1-3 værelser forbeholdt studerende. Det gælder også de nederste etager af tårnets 217 lejligheder, mens udsigten fra de 20 øverste etager bliver fra almindelige lejeboliger med op til 4 værelser.

Næsten 100 meter oppe på toppen af Nørrebro bliver taget indrettet til et offentligt tilgængeligt udkigspunkt, det højeste i København.

Læs meget mere om Nordbro og følg byggeriet på projektsiden på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling