pixel

Nordhavn får sin Metro

kbh magasin

Der skal metro til, hvis visionerne om Københavns Nordhavn som en ny sprudlende bydel skal lykkes. Det er et bredt flertal af Folketingets partier enige med Københavns Kommune om, og landspolitikerne har derfor fundet en pose penge i tilskud til Nordhavns helt egen metrolinje.

Nordhavnen bliver koblet direkte på den kommende Cityring med en lille afgrening, der vil føre fra Østerport til to nye stop ved Nordhavn Station og Orientkaj og senere kan udvides.

Udover det statslige bidrag på 328 millioner kroner bliver prisen omkring 2 milliarder. Ved at komme hurtigt i gang, mens der i forvejen bores ud til Cityringen, kan der spares 300 millioner på Nordhavns-linjen, som du måske allerede kan hoppe på i 2019, året efter Cityringen er begyndt at rulle.

Også Sydhavn er udset til at få metro, men det kan have et halvt til et helt årtis længere udsigter.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?
læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling