pixel

Ny, rød bygning i Nordhavns ’Røde By’ har nået toppen

Det går fremad med byggeriet af Nordhus i Nordhavns Århusgadekvarter. Efter planen står bygningen indflytningsklar i løbet af 2024.

Nordhus på Århusgade

Mellem de gamle, røde bygninger omkring Århusgade i Nordhavn er der de seneste par år blevet gravet og bygget omkring grunden, hvor Nordhavns posthal tidligere havde til huse.

Her er bygherre Klaus Kastberg nemlig i gang med at opføre den nye bygning Nordhus, som vi første gang skrev om i 2022.

Og for nylig nåede bygningens mure og tagkonstruktion deres højeste punkt, hvilket er blevet fejret med pølser og skåltaler.

Hvis alt går efter planen, så flytter de første beboere ind i den seks etagers høje bygning allerede senere i år. 

Bygningen bliver opført i røde mursten, så den kommer til at gå i ét med de mange andre røde facader, der er så karakteristiske for denne del af Nordhavn, at området også er kendt som ’Den Røde By’.

Plads til alle generationer

'Den Røde By' består af en blanding af gamle fabriks- og lagerbygninger, der har gennemgået en omfattende restaurering, og et par helt nye byggerier, som Nordhus er ét af.

Dermed kan man her stadig få en snært af en fornemmelse af, hvordan området var dengang, industrien dominerede i Nordhavn.

Fra den vestlige del Århusgadekvarteret — hvor Nordhus ligger — er der få meter til Nordhavn metrostation og Kalkbrænderihavnsgade. Og kvarterets centrale placering er én årsag til, at det er udset til at være et af områdets knudepunkter for byliv med plads til restauranter, erhverv og blandede boligtyper med plads til forskellige boformer. 

De planer kommer Nordhus til at passe godt ind i. I stueetagen kommer der således til at være et kulturhus, mens der på de øvrige etager bliver plads til arbejdsområder, mødelokaler, ungdomsboliger, små familieboliger — samt allerøverst en 370 m2 ”selvstændig villa” med egen terrasse og altan.

Kulturhuset skal efter planen rumme både café og kulturtilbud, som børn, voksne og ældre i Nordhavn kan få glæde af. Idéen er, at huset skal drives af de unge, der bor i ungdomsboligerne på Nordhus’ øvre etager. 

Projektet er tegnet af arkitekterne hos Entasis, der har kunne trække på en del erfaring fra deres arbejde med andre projekter i området. Deres egen tegnestue ligger f.eks. umiddelbart ved siden af Nordhus, som nu altså har nået toppen.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling