pixel

Koncertstedet TAP1 genopstår på Kløvermarkens spritfabrik

Ny gammel industrihal udfylder det københavnske hul mellem for små og for store spillesteder.

ny tap1 raffinaderivej

TAP1 er jo egentlig en saga blot, efter at bulldozerne på Carlsberg nåede til den gamle tappehal og eftertrykkeligt endte dens nye midlertidige liv som koncert- og eventsted for op mod 6.000 københavnerne ad gangen.

Men præcis et år efter Massive Attack og Disclosure lukkede og slukkede som de sidste stjernenavne i hallen, bliver der nu hamret og boret i en lige så stor aflagt industrihal i den anden ende af byen, så TAP1 kan genopstå til sommer.

Kort
Ny TAP1

Ude på Raffinaderivej langs med Kløvermarken på det nordligste Amager skal det nye TAP1 bo i en tidligere perron-bygning, hvor De Danske Spritfabrikker lastede destillater i Amagerbanens tid. Efter en totalrenovering klar til genbrug som Københavns nye oplevelsesvenue med konferencer, udstillinger, messer og ikke mindst koncerter med en kapacitet på op til 6.500 publikummer – hullet i markedet for musiknavne der er for store til Falkoner Salen, for små til Forum og for kvalitetsbevidste til Valby Hallen.

Spritfabrik med udeområde

Det tager et kvarters tid at spadsere til nærmeste metro derude i grænselandet mellem Amagerbro og Refshaleøen, så med flytningen til spritfabrikken er det nye TAP1 ikke helst så begunstiget af det offentlige, som originalen var i sine syv år på bryggeriet i grænselandet mellem Vesterbro, Frederiksberg og Valby.

Men med i lejemålet har spillestedet til gengæld fået et grønt udendørs areal på ca. 10.000 kvadratmeter, der især i de varme måneder kan være med til at give arrangementerne en ekstra dimension, der ikke findes hos nogle af de mere centralt beliggende konkurrenter.

Renoveringen skal gøre det muligt at skalere venuet med to adskilte sale og loves gennemført med respekt for industrihistorien og den oprindelige arkitektur.

Åbningsdatoen for det nye TAP1 er endnu ikke fastlagt, men den første koncert er allerede sat på programmet: Den amerikanske rapper J. Cole spiller i den amagerkanske hal 29. september. 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv