pixel

Ketsjerhus får Amagerbanen som nabo

Ketsjersportens Hus skal samle tennis, badminton og bordtennis under et tag. Nu har politikerne valgt en endelig placering.

ketsjersportens hus

I Nordvest har de fået byens første dedikerede idrætshus til kampsport.

Og snart kan også det ketsjersvingende folk sige goddag til deres eget hus dedikeret netop deres sport.

Ved Kløvermarken på det nordlige Amager er Ketsjersportens Hus nemlig på vej.

Her skal badminton, bordtennis og tennis samles under samme tag og give yderligere et skub til byens stærkt efterspurgte idrætstilbud.

Tre mulige placeringer

På adressen finder man i forvejen Kløvermarkens Tennis Klub med dens 11 udendørs- og tre indendørsbaner til tennis — og fire baner til squash.

Vi skrev sidst om drømmene om et ketsjerhus i 2021, men siden da har der rejst sig en del uafklarede spørgsmål om økonomi, udformning og den præcise placering af det nye hus.

Nu har politikerne på Københavns Rådhus dog besluttet sig for den endelige placering på baggrund af ønsker fra initiativgruppen bag projektet.

Da der endnu blot er præsenteret volumen-studier af det kommende hus, må vi dog vente lidt endnu med at se, præcis hvordan det skal se ud.

Ketsjersportens Hus var først tænkt placeret klods op ad det eksisterende klubhus på samme kommunale grund som klubben i dag lejer.

Dét ville dog medføre, at to af de nuværende tennisbaner skulle nedlægges og erstattes med en ny, indendørs tennisbane.

Derfor har yderligere to placeringer siden været undersøgt. Én langs Amagerbanen og én direkte ud til Kløvermarken.

Placeringen ved Amagerbanen ligger også tæt op ad klubhuset, men tilbyder en lidt bedre fordeling af nye tilbud i kombination med de gamle. Derfor er det initiativgruppens foretrukne placering. Arealet ejes dog af DSB og forudsætter derfor, at Københavns Kommune køber det.

Yderligere en placering på Kløvermarkens randzone indgik i overvejelserne.

Blev Ketsjersportens Hus opført her, kunne Kløvermarkens fredning dog betyde, at huset kun kunne opføres i én etage. Samtidig ville eksisterende baner på Kløvermarken enten skulle nedlægges eller flyttes — noget som boldklubberne i området nok ikke ville finde optimalt.

Endelig kunne det nye klubhus opføres et endnu ikke besluttet sted i de fremtidige byudviklingsområder i Kløverparken eller på Refshaleøen.

Amagerbanen bevares som før

Politikerne valgte i sidste ende at følge anbefalingen fra initiativgruppen og dermed at pege på placeringen ved Amagerbanen som den mest optimale.

Ketsjersportens Hus bygges her sammen med den eksisterende hal, der både indeholder omklædning, klubhus og café.

De understregede dog, at placeringen ikke må gå ud over naturen og det gamle jernbanetracée som foreningens Amagerbanens Venner blandt andet bruger til skinnecykling.

I det videre planlægningsarbejde skal de gamle jernbanespor bevares, ligesom bevaringsværdige træer udpeges. Desuden skal der arbejdes videre med de konkrete funktioner i det nye hus.

Købet af DSB-grunden til Ketsjersportens Hus kan finansieres af kommunens såkaldte 'grundkøbspulje', men udgiften skal ikke desto mindre en tur omkring efterårets budgetforhandlinger, før den endelig kan godkendes.

En tidligere vurdering fra kommunen lyder, at et nyt ketsjerhus — i den billigste model — kan opføres for mellem 50 og 70 millioner kroner, og der er nu også taget skridt mod at få afsat den nødvendige finansiering: 

De politiske partier bag den såkaldte 'overførselssag 2023-24', blev her den 19. marts enige om, at man vil se på, om man kan afsætte midler til arbejdet på byens budget for 2026.  

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling