pixel

Nye stoppesteder til havne­bussen klar i sommeren 2021

Orientkaj i Nordhavn bliver det første nye stoppested på havnebussernes rute gennem Københavns Havn.

elektrisk havnebus

Siden i sommer har fem funklende nye, elektriske havnebusser sejlet i fast rutefart frem og tilbage mellem Teglholmen og Nordre Toldbod og de mellemliggende stoppesteder. 

Og fra næste sommer vil de lægge til ved tre lige så funklende nye stoppesteder — ét af dem med et ladeanlæg, hvor de kan få fyldt batterierne op, før de stævner ud igen.

Den seneste status fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune er, at man forventer, at Trafik, Bygge- og Boligstyrelsen kan give tilladelse til byggeriet af de nye stoppesteder i marts, og at byggearbejdet kan gå i gang umiddelbart derefter.

Forsinket og formindsket

Arbejdet vil begynde ved Orientkaj i Nordhavn, hvor der ud over et nyt stoppested også skal bygges opladningsfaciliteter. Forvaltningen forventer, at dette stoppested kan stå færdigt i slutningen af juni 2021, hvorefter havnebusoperatøren Arriva vil gå i gang med at teste ladeanlægget.

De to øvrige stoppesteder — i den sydlige del af Islands Brygge og ved Enghave Brygge — ventes klar i slutningen af juli 2021.

Det var oprindeligt planen, at der skulle etableres fire nye havnebusstoppesteder, og at de skulle være klar til brug i slutningen af 2020 — altså nu.

Det viste sig dog, at etableringen af stoppestederne var dyrere end forventet, og politikerne endte derfor med at finde penge til blot tre stoppesteder i den såkaldte overførselssag — fordelingen af overskuddet fra det foregående års kommunale budget. 

Det fjerde, potentielle stoppested, Langelinie, er dog ikke fuldstændig skrinlagt. Det vil blive taget op igen, når der er klarhed om en kommende renovering af Langelinie Kaj.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling