pixel

Rolig smutvej om Rådhuset

De bløde trafikanter vinder igen – Vester Voldgade og Dantes Plads har fået bordfodbold, grøn geometri og færre biler.

kbh magasin

Fakta

Omlægning af Vester Voldgade og Dantes Plads

Udtænkt af et team mellem COBE, GHB Landskabsarkitekter og Grontmij/Carl Bro.

Pris: 45,7 mio. kroner.

Strækningen mellem Farvergade og Strøget er del af det adskilte Vartov-projekt (se mere her), der forventes færdigt inden jul 2012.

Den sidste strækning mellem Strøget og Studiestræde færdiggøres, når metrostationen åbner på Rådhuspladsen i 2018.

Er du træt af, at myldretrafikken på H. C. Andersens Boulevard forsinker dig, når du cykler hjem gennem byen? Har du drømt om en mindre befærdet og kønnere smutvej? Så er dine bønner blevet hørt, og smutvejen er klar til dig på Vester Voldgade, der løber parallelt med boulevarden.

Vester Voldgade, som før var lutter biler og parkeringspladser, er nemlig hele vejen fra Jarmers Plads til havnen blevet til en grønnere og roligere københavner-promenade indrettet specielt til dig, der cykler eller går. Fire kørebaner er blevet til to for at skrue ned for biltrafikken, og territoriet er i stedet kommet i cyklisternes og fodgængernes magt.

Også pladserne langs Vester Voldgade har fået en kærlig hånd. En regulær sværm af træer på pladsen ved Vartov er ikke er helt fuldbragt endnu, men Dantes Plads, der traditionelt bare har været en grå parkeringsplads overfor Glyptoteket, er forvandlet til lille urbant opholdsrum med lidt grønt og en laksefarvet flisebakke (plus et par håndfulde p-pladser for old times sake).

dsc_3149.jpg

dsc_3155.jpg

Bordfodbold i al slags vejr

På alt det albuerum, der er kommet foran den Classenske Legatskole, kan du nu tage et slag bordfodbold med dine venner på fodboldborde, der kan holde til lidt af hvert og ikke kræver, at du veksler femmere i forvejen.

Hvis du ikke er i humør til sportslige pragtpræstationer, kan du også bare hoppe af cyklen og tage et hvil på en af de nye metal-tvillingebænke. Gør du det, skal du huske at bemærke de geometriske former, der præger underlaget langs hele den genfødte Vester Voldgade.

dsc_3142.jpgdsc_3132.jpg

Brolægningen, som sammen med en ny wireophængt belysning binder hele projektet sammen, bliver brudt af små cirkulære græsarealer, der bringer en stemning af park og blødhed ind i bybilledet og afbryder de ellers dominerende gråtoner.

Der er også plantet spæde træer langs hele strækningen, der med tiden skal give et grønt pusterum for travle københavnere i asfaltjunglen.

For at undgå gennemkørende biler har Vester Voldgade også fået to modsatrettede ensretninger mellem Ny Kongensgade og Rysensteensgade.

dsc_2813_crop.jpgdsc_2752.jpgdsc_2802_crop.jpgdsc_2795_crop.jpgdsc_2785_crop.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling