pixel

Østerbros nye skøjtehal åbner i 2021

Byggeriet er i gang ved Østre Gasværk.

skøjtehal østre gasværk grunden

Byens hockeybisser og skøjteprinsesser har startet nedtællingen, til de endelig igen får en rigtig skøjtehal på Østerbro.

Lige bag cirkelrunde Østre Gasværk Teater er det første spadestik nu taget, og i starten af 2021 skal den nye Østerbro Skøjtehal stå klar efter et årti med et oppusteligt gummitelt som nødtørftig erstatning for den nedrevne gamle ishal inde ved siden af nationalstadionet Parken.

Den 5.200 etagemeter store hal vil byde sig til for isafhængige foreninger og alle andre skøjtelystne københavnere med en bane på de internationale mål 30 x 60 meter, plads til 500 tilskuere og selvfølgelig de længe savnede klublokaler og -faciliteter.

Skøjtehallen er det første byggeri i Østre Gasværk Kvarter, som i de kommende år vil vokse op med en række nye boligkarréer ved siden af teatret og hallen – der får panoramavinduer ud mod Svanemølleværket og fodboldbanerne, som bevares på den nordlige del af gasværksgrunden.

Den nye Østerbro Skøjtehal er tegnet af Christensen & Co. Arkitekter, der er bedst kendt for K.B. Hallens genfødsel, men også har stået for Ørestad Skøjtehal få meter fra Royal Arena.

Skøjtehallen på det ydre Østerbro opføres og skal drives som et offentlig-privat partnerskab, et såkaldt OPP, hvor Københavns Kommune står for den daglig drift og betaler regningen på 170 mio. kroner for hallen og områdets kommende parkeringshus, mens ejendomsforvalteren DEAS og entreprenøren CASA skal opføre dem og stå for det ind- og udvendige vedligehold i de første 24 år.

I hovedstaden kendes OPP blandt andet fra den nye Flintholm Svømmehal, som dog ikke er noget mønstereksempel på ordningen. For i Flintholm skulle den private partner også stå for driften, men har efter de første to år med underskud trukket sig fra samarbejdet, så Frederiksberg Kommune aktuelt er igang med at lægge en ny plan for svømmehallens fremtid.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling