pixel

Østers frisk fra havnen?

kbh magasin

Københavns havn har fået sin egen lille østersbanke. Og ja, hvis skaldyrene gider bo her, er det meningen, de skal spises.

I første omgang er der dog blot tale om et levende laboratorium på 2x2 meter, der skal samle erfaringer sammen, om hvad østers egentlig syntes om det københavnske farvand - og ikke mindst de kloakoversvømmelser, der er blevet fast sommerrutine.

Drømmen er en lokal produktion af de populære slimklatter til Københavns restaurationer og fiskehandlere. En produktion, der som bonus er godt for vandmiljøet - én planktonspisende østers er i stand til at filtrere 15 liter vand i timen.

Læs mere i Politiken

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.
læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens liv

  • KBH+
  • København
​København kåres gang på gang som verdens bedste cykelby, men konkurrenterne puster os i nakken. Vi giver de to-hjuledes by et serviceeftersyn for at finde ud af, hvor godt det egentlig står til, og hvad der kan gøres bedre.