pixel

Pantholderne spreder sig

kbh magasin

Forsøget med at udstyre Københavns velkendte gadeskraldespande med en lille ekstra hylde til tomme flasker er gået så godt, at pantholderne nu rulles ud i hele byen.

Orker man ikke selv at indløse panten på sine tømte drikkevarer, kan man sætte dem på hylden i stedet for at smide den omsættelige emballage lige i skraldespanden. Til direkte glæde for de mindre dovne og inddirekte glæde for miljøet.

Pantholderen blev i sommeren 2015 testet på 25 udvalgte vesterbroske skraldespande omkring Halmtorvet, Hovedbanegården og Sønder Boulevard. Nu kommer der 500 panthylder mere, blandt andet på Dronning Louises Bro, i Ørsteds Parken, ved Christianshavns kanal og Nørreport. Københavnerne har via Facebook selv været med til udpege stederne.

I dag forsvinder hver tiende flaske eller dåse med pant-mærke på, så målet med den københavnske pantholder er en højere grad af genanvendelse, samtidig med at den gør livet lidt lettere og mere værdigt for byens flaskesamlere.

Pantholderne spreder sig i øvrigt ikke alene i Københavns gader men også til det danske sprog. Dansk Sprognævn har nemlig optaget ordet "pantholder" i Sprognævnets nyordsbog over ord og udtryk, der er opstået i 2015.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling