pixel

Få et gratis træ

Københavns Kommune giver dig nu igen mulighed for at få foræret et træ til haven eller fællesarealet.

Drømmer du om et æbletræ i kolonihaven? Eller en smuk guldregn, der blomstrer til maj, i gården i din andelsforening?

Så er der godt nyt. Københavns Kommune har igen gjort det muligt for borgere, boligforeninger og virksomheder at plante et træ kvit og frit — betalt af kommunen. 

Ordningen med de såkaldte "partnerskabstræer" blev introduceret i 2016 og var en stor succes. Hele 1.517 træer blev plantet af borgere og virksomheder rundt omkring i København — fra Østerbro til Amager. Formålet er at skabe en mere grøn by.

Projektet blev dog sat i bero igen i 2018 på grund af regeringens anlægsloft, som blev etableret for at undgå overophedning af økonomien ved at begrænse nye kommunale, anlægsprojekter.

Men den nuværende COVID-19-situation har skabt behov for at få gang i økonomien igen. Og med suspenderingen af anlægsloftet har Københavns Kommune fået mulighed for, at partnerskabstræerne kan gå i jorden igen.

Skal være synligt for alle

Alle borgere og virksomheder kan blive såkaldte 'træpartnere', men det er først til mølle, så længe puljen er åben.

Man planter selv træet og står for plejen af det, og man har derfor også pligt til at indberette det, hvis træet dør eller skal flyttes.

Eneste krav for at få udleveret et gratis træ er, at det skal kunne ses fra vejen. F.eks. skal et træ i en privat have være placeret maksimalt 10 meter fra vejen, så trækronen er synlig for offentligheden.

Et partnerskab forløber over en 3-årig periode — dvs. man som borger eller virksomhed forpligter sig til at passe og pleje sit træ i tre år.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Et efterslæb på renovering til 1,2 milliarder kr. gør Kødbyens fremtid usikker. Københavns politikere beslutter nu, om den skal sælges — med konsekvenser for de kreative erhverv.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling