pixel

Poddenhavn #3: Nomas pigtrådshegn holder 5 års jubilæum

Tredje udgave af Poddenhavn ser på, hvordan Noma slipper afsted med at afspærre stien omkring Stadsgraven på nu 6. år.

mikrofon

"Jeg undrer mig over, at der ikke har været nyt om afslutningen på sagen om NOMA's hegn og den frie adgang forbi restauranten."

Sådan lød en mail, som tikkede ind vores inbox for nylig.

Og på redaktionen undrer vi os også — så i dette afsnit af Poddenhavn ser Anders Ojgaard nærmere på sagen, der har sit udspring for år tilbage.

I september 2018 blev der første gang klaget over, at den på dette tidspunkt nyåbnede restaurant Noma havde afspærret stien omkring Christianshavns Vold med et pigtrådshegn.

Dermed kan sagen nu fejre fem års jubilæum, men på trods af at lokalplanen for området bestemmer, at der skal være "offentlig adgang" til hele arealet langs volden, så er intet sket ved Noma siden 2018. 

Hegnet beklædt med pigtråd står der stadig, og både spadserende, løbere og cyklister bliver derfor fortsat sendt ud på en strabaserende — og ikke helt ufarlig — omvej henover volden.

Hvorfor? Poddenhavn #3 opsummerer sagen fra start frem til i dag — og kigger også på, hvordan den måske blot er ét eksempel på et langt større, demokratisk problem i landets hovedstad. 

Som altid kan du finde Poddenhavn på Apple Podcast, Spotify og andre podcast-platforme. Og du kan også lytte til den lige her:    

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling