pixel

År 2095: København efter oversvømmelsen

Ny dansk science fiction-film giver et vådt bud på Fremtidskøbenhavn.

qeda film trailer

Om 80 år står hovedstaden i havvand  til halsen, som en fordømt blanding af Venedig og Hong Kong, hvor vandstanden kan aflæses direkte på Frihedsstøtten foran byens gamle hovedbanegård.

I hvert fald i de første glimt af København anno 2095 i traileren for spillefilmen 'QEDA'. Den er noget så usædvanligt som en dansk sci-fi-thriller og ser ud til at ville give det hidtil mest ambitiøse visuelle bud på et Fremtidskøbenhavn fra filmens verden.

I dystopiske 'QEDA' er kloden hærget af en miljøkatastrofe, hvor havene er steget, og alt naturligt ferskvand er væk. Og Carsten Bjørnlund har hovedrollen som den tidsrejsende agent, der tager fra 2095's oversvømmede København tilbage til 2017's velkendte udgave på jagt efter forskeren, der kunne havde reddet verden.

Eller faktisk er det gennem en molekylær deling agentens anden halvdel, der er på opgaven, men forsvinder. Og så må vor helt efter bedste science fiction-logik jo nødvendigvis ud i et kapløb med tiden gennem tiden for at finde både sig selv og redningen et sted mellem fortidens og fremtidens København.

’QEDA’ er første spillefilm fra dokumentar-instruktøren Max Kestner og får biografpremiere 16. november 2017.

Se traileren for 'QEDA' herunder:

 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • Nørrebro
Jungletema og overnatning i telt på Ydre Nørrebros nye vandrerhjem, der er inspireret af stifternes rygsækrejser i Sydamerika