pixel

The Simpsons på københavnertur

Hovedstadens seværdigheder simpsonsficeres i verdens største animationsserie.

the simpsons den lille havfrue

"How can you sleep now, don't you hear Copenhagen calling?" spørger Marge.

"Take a message," svarer Homer og sikrer København en plads i den store udødelige samling af The Simpsons-citater.

Replikkerne rullede forleden over skærmen i de amerikanske stuer med premieren på afsnit 20 i sæson 29 af verdens mest populære animerede komedieserie.

Fulgt op af en regulær sightseeing i en tegnet version af Wonderful Copenhagen, som turistorganisationerne ikke kunne have tilrettelagt bedre.

Tv-familien over dem alle tager i afsnittet 'Throw Grampa From the Dane' fra Springfield til København i et forsøg på at udnytte det danske sundhedsvæsen. Grampa Simpson har nemlig brug for en behandling, men ingen forsikring, og i Danmark er det jo gratis at blive indlagt på hospitalet.

Cykler og brusebad i toilettet

De længste af københavnerscenerne udspiller sig med simpsonsficerede seværdigheder som Nyhavn, Tivoli, Den Lille Havfrue og Amalienborg i baggrunden.

Men også byens blå cykelbaner, vindmøller, smarte lejligheder med små badeværelser, Operaen, Det Kongelige Teater, The Silo, Axel Towers og lufthavnens papirfly-formede Terminal 3 er blandt de bidder af københavnsk design og arkitektur, der dukker op i kortere eller længere glimt undervejs.

Under Homers forsøg på at udsætte sin far for en ulykke, så han kan blive indlagt, går montageturen også lidt længere ud i det danske land og forbi blandt andet Kronborg, Vikingeskibsmuseet, Louisiana og Legoland (der i The Simpsons-universet hedder Blockoland).

Og så lægger Sidse Babett Knudsen stemme til en lokal kvinde, der falder for Homer og hans meget udanske følelsesudbrud.

Århundredets bedste tv-serie

The Simpsons startede i 1989 og er blevet den længst kørende serie i amerikansk primetime-tv. I 1998 kaldte Time Magazine den animerede satire for århundredets bedste tv-serie.

Herhjemme bliver københavnerafsnittet formentlig sendt senere på året på TV3 Max, som endnu ikke er nået til sæson 29.

Her på redaktionen undrer vi os i øvrigt over, at den berømte gule families besøg i den danske hovedstad slet ikke kommer omkring en særlig forbindelse mellem byen og The Simpsons, som vi i al beskedenhed selv har været med til at afsløre i sin tid.

For kan det virkelig være tilfældigt, hvor meget Frederiksberg ligner Mr. Burns?

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
En postapokalyptisk hovedstad sætter scenen for den første danske seriesatsning fra streaminggiganten.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • Nørrebro
Jungletema og overnatning i telt på Ydre Nørrebros nye vandrerhjem, der er inspireret af stifternes rygsækrejser i Sydamerika