pixel

The Simpsons på københavnertur

Hovedstadens seværdigheder simpsonsficeres i verdens største animationsserie.

the simpsons den lille havfrue

"How can you sleep now, don't you hear Copenhagen calling?" spørger Marge.

"Take a message," svarer Homer og sikrer København en plads i den store udødelige samling af The Simpsons-citater.

Replikkerne rullede forleden over skærmen i de amerikanske stuer med premieren på afsnit 20 i sæson 29 af verdens mest populære animerede komedieserie.

Fulgt op af en regulær sightseeing i en tegnet version af Wonderful Copenhagen, som turistorganisationerne ikke kunne have tilrettelagt bedre.

Tv-familien over dem alle tager i afsnittet 'Throw Grampa From the Dane' fra Springfield til København i et forsøg på at udnytte det danske sundhedsvæsen. Grampa Simpson har nemlig brug for en behandling, men ingen forsikring, og i Danmark er det jo gratis at blive indlagt på hospitalet.

Cykler og brusebad i toilettet

De længste af københavnerscenerne udspiller sig med simpsonsficerede seværdigheder som Nyhavn, Tivoli, Den Lille Havfrue og Amalienborg i baggrunden.

Men også byens blå cykelbaner, vindmøller, smarte lejligheder med små badeværelser, Operaen, Det Kongelige Teater, The Silo, Axel Towers og lufthavnens papirfly-formede Terminal 3 er blandt de bidder af københavnsk design og arkitektur, der dukker op i kortere eller længere glimt undervejs.

Under Homers forsøg på at udsætte sin far for en ulykke, så han kan blive indlagt, går montageturen også lidt længere ud i det danske land og forbi blandt andet Kronborg, Vikingeskibsmuseet, Louisiana og Legoland (der i The Simpsons-universet hedder Blockoland).

Og så lægger Sidse Babett Knudsen stemme til en lokal kvinde, der falder for Homer og hans meget udanske følelsesudbrud.

Århundredets bedste tv-serie

The Simpsons startede i 1989 og er blevet den længst kørende serie i amerikansk primetime-tv. I 1998 kaldte Time Magazine den animerede satire for århundredets bedste tv-serie.

Herhjemme bliver københavnerafsnittet formentlig sendt senere på året på TV3 Max, som endnu ikke er nået til sæson 29.

Her på redaktionen undrer vi os i øvrigt over, at den berømte gule families besøg i den danske hovedstad slet ikke kommer omkring en særlig forbindelse mellem byen og The Simpsons, som vi i al beskedenhed selv har været med til at afsløre i sin tid.

For kan det virkelig være tilfældigt, hvor meget Frederiksberg ligner Mr. Burns?

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling