The Simpsons på københavnertur

Hovedstadens seværdigheder simpsonsficeres i verdens største animationsserie.

the simpsons den lille havfrue

"How can you sleep now, don't you hear Copenhagen calling?" spørger Marge.

"Take a message," svarer Homer og sikrer København en plads i den store udødelige samling af The Simpsons-citater.

Replikkerne rullede forleden over skærmen i de amerikanske stuer med premieren på afsnit 20 i sæson 29 af verdens mest populære animerede komedieserie.

Fulgt op af en regulær sightseeing i en tegnet version af Wonderful Copenhagen, som turistorganisationerne ikke kunne have tilrettelagt bedre.

Tv-familien over dem alle tager i afsnittet 'Throw Grampa From the Dane' fra Springfield til København i et forsøg på at udnytte det danske sundhedsvæsen. Grampa Simpson har nemlig brug for en behandling, men ingen forsikring, og i Danmark er det jo gratis at blive indlagt på hospitalet.

Cykler og brusebad i toilettet

De længste af københavnerscenerne udspiller sig med simpsonsficerede seværdigheder som Nyhavn, Tivoli, Den Lille Havfrue og Amalienborg i baggrunden.

Men også byens blå cykelbaner, vindmøller, smarte lejligheder med små badeværelser, Operaen, Det Kongelige Teater, The Silo, Axel Towers og lufthavnens papirfly-formede Terminal 3 er blandt de bidder af københavnsk design og arkitektur, der dukker op i kortere eller længere glimt undervejs.

Under Homers forsøg på at udsætte sin far for en ulykke, så han kan blive indlagt, går montageturen også lidt længere ud i det danske land og forbi blandt andet Kronborg, Vikingeskibsmuseet, Louisiana og Legoland (der i The Simpsons-universet hedder Blockoland).

Og så lægger Sidse Babett Knudsen stemme til en lokal kvinde, der falder for Homer og hans meget udanske følelsesudbrud.

Århundredets bedste tv-serie

The Simpsons startede i 1989 og er blevet den længst kørende serie i amerikansk primetime-tv. I 1998 kaldte Time Magazine den animerede satire for århundredets bedste tv-serie.

Herhjemme bliver københavnerafsnittet formentlig sendt senere på året på TV3 Max, som endnu ikke er nået til sæson 29.

Her på redaktionen undrer vi os i øvrigt over, at den berømte gule families besøg i den danske hovedstad slet ikke kommer omkring en særlig forbindelse mellem byen og The Simpsons, som vi i al beskedenhed selv har været med til at afsløre i sin tid.

For kan det virkelig være tilfældigt, hvor meget Frederiksberg ligner Mr. Burns?

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
En postapokalyptisk hovedstad sætter scenen for den første danske seriesatsning fra streaminggiganten.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.