Regnbuepladsen hylder frisindet

kbh magasin

Rådhuspladsens fjerneste og nyindrettede hjørne foran Vartov-bygningen får det officielle navn Regnbuepladsen til ære for kampen for frisind og lige rettigheder.

Det nye navn til den i øvrigt ganske granit-grå plads er inspireret af regnbueflaget, som er blevet et verdensomspændende symbol for seksuelle minoriteter. Og dermed er der sat punktum for en længere navngivningssaga på rådhuset.

Da det tidligere turistbus-stoppested og parkeringsareal mellem Lurblæserne og Farvergade for et år siden stod omdannet som kirsebærlund og brolagt torv med H.C. Andersen-inskriptioner, var pladsen ved Vartov indstillet til navnet Axel Axgils Plads. Men homo-ikonet viste sig at have et for kontroversielt navn, og heller ikke det alternative forslag om den lesbiske skuespillerinde Hannah Bjarnhof kunne samle et flertal.

»Jeg er glad for, at der nu er bred politisk opbakning til ønsket om at hædre det særlige københavnske frisind og for byens rolle i kampen for lige rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede. For mig er det dog lige så meget en markering af, at der stadig er mange vigtige kampe at kæmpe,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Se mere om den farveløse regnbueplads på magKBH

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Indre By
Pladsen ved Vartov har fået granitgulv og kirsebærlund. Snart følger også nyt homo-ikon-navn.

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.
læservision
København
Få mere sollys ud af vintermånederne ved at skabe bakker i de klassiske københavnerkarreers vindstille gårde.

seneste
byens rum

close logo

Vi overlever for mindre end prisen på en kop kaffe

Kære læser, støt Magasinet KBHs arbejde ― fra kun 20 kr. / måned