pixel

Tag et romersk bad i kælderen under Ny Carlsbergs første bryghus

Spansk spa-kæde har indrettet termiske bade i kælderen under historisk bryggeribygning i Carlsbergbyen.

aire spa carlsbergbyen

Bygningens navn siger det hele: Maltmagasinet i Carlsbergbyen er trods det dekorative ydre med de buede vinduespartier, de mange udsmykninger og det runde hjørnetårn bygget for at blive brugt til praktiske formål.

Magasinet blev opført i 1881 som en af de første bygninger på Carl Jacobsens Ny Carlsberg-bryggeri, og den rummede i begyndelsen både bryghus, maskincentral og selvfølgelig maltmagasin.

Bygningens ydre blev tegnet af bryggerens husarkitekt, Vilhelm Dahlerup, der senere blandt andet også stod for bryggeriets ikoniske snoede skorsten og de to porte til Ny Carlsberg, Dipylonporten og Elefantporten.

Det indre stod bryggeren til gengæld selv for, og her var rationalitet og kort afstand mellem råvarerne og bryggeriet i højsædet.

Siden har Maltmagasinet blandt andet rummet kontorer, midlertidige lejligheder og klubværelser — og på grund af det kølige og tørre indeklima er det blevet brugt til opbevaring af blandt andet film og bøger.

Først i begyndelsen af 2019, næsten 140 år efter opførelsen, kom Maltmagasinets indre endelig for alvor til at matche dets ydre, da hotelkæden Brøchner slog dørene op til det firestjernede Hotel Ottilia, som har til huse i både Maltmagasinet og nabobygningen Lagerhal 3 med de ikoniske guldskiver på facaden — også kendt som "Slottet".

Og nu har Maltmagasinet så fået sat prikken over i’et — eller måske rettere prikken under udråbstegnet. 

I kælderen under den gamle bryghusbygning har den spanske kæde Aire Ancients Baths netop åbnet en stemningsfuld spa, der udnytter den intime grottestemning mellem murstenshvælvingerne til at skabe et “sted hvor tiden ikke eksisterer og hvor sanserne udfordres”, som det hedder i markedsføringsmaterialet i forbindelse med åbningen.

Bade i historiske bygninger

Et af spa-kædens kendemærker er netop, at den indretter sine termiske bade i historiske bygninger i storbyer rundt om i verden. I New York har Aire for eksempel indrettet sig i en gammel tekstilfabrik fra 1883.

Aires koncept er inspireret af de klassiske termiske bade, hvor antikkens romere mødtes for at vaske sig, slappe af og udveksle nyheder og sladder.

I Aires udgave er fokus dog på ro og afslapning. Der bliver kun lukket et begrænset antal gæster ind ad gangen, og vejen rundt mellem de forskellige bade bliver oplyst af levende lys, mens der spilles dæmpet musik og opfordres til stilhed.

Undervejs kan man blandt stige ned i koldtvands- varmtvands- og isbade, tage dampbad eller flyde i et bassin, hvor vandet har et saltindhold, der er lige så højt som i Det Døde Hav — eller man kan tage den helt store tur og også få en halv time nedsænket i spansk rødvin efterfulgt af en times massage. 

Priserne starter ved 575 kr. for halvanden time i badene. Massage, eksfoliering, hårmasker og andet ekstraudstyr lægges oveni. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling