pixel

Så åbner Cityringen

Der er sat dato på ... og taget forbehold

Cityring Trianglen

29. september. Det er ikke blot Magasinet KBHs stifters fødselsdag — det er også åbningsdagen for metroens nye 'Cityringen'. Formentlig.

Glemt er otte års byggerod, amputerede pladser, parker og søer. Når du snart kan køre rundt og rundt i byen 24 timer i døgnet — og har 17 valgmuligheder for, hvornår du vil stå af — vil det forhåbentlig være det hele værd.

Metroen er med sin nye cirkel blevet voksen. Ikke blot en streg gennem byen med en lille afstikker, men et rigtigt netværk der binder store dele af hovedstaden sammen på kryds og tværs.

Både Nørrebro, Østerbro og Vesterbro er nu kommet med på kortet. Rådhuspladen ligeså. Og Københavns Hovedbanegård har endelig også fået metro — 17 år efter metroen åbnede sin første strækning.

Den 29. september, var det?

Man forventer, at Cityringen vil fordoble antallet af passagerer, så der allerede i 2020 vil blive foretaget 122 mio. rejser i Københavns metro. 

Selv med den store udvidelse er Københavns metro dog stadig i den relative lillebror-afdeling på europæisk plan. Stockholm har til sammenligning ca. 360 millioner metrorejser om året.

Allerede til næste år åbner dog linje M4 til Nordhavn, og København vil derfor tage endnu et lille skridt opad i det globale metrohierarki.

Men hvis man ikke helt har tabt uskylden efter forsinkede broåbninger, kan man altså i første omgang glæde sig til den 29. september 2019. Metroselskabet tør dog ikke garantere noget endnu, men "forventer" nu officielt at slå dørene op denne efterårssøndag. 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling