pixel

Sættekasse-hus med pastel-pust

Landets ældste skole i Sølvgade har fået en farveglad tilbygning ud mod byen.

kbh magasin

Fakta

Tilbygning til Sølvgades Skole

4.900 kvadratmeter tegnet af Arkitektfirmaet C. F. Møller og bygget af Københavns Kommune for 52 mio. kr.

Glad blå, frejdig lilla, munter turkis og den karakteristiske varme solgule fra nærtliggende Nyboder. Det afdæmpede Sølvgade-kvarter har fået sig en ny farveglad facade, med tryk på glad.

Facaden sidder på Sølvgades Skoles nye tilbygning på hjørnet af Kronprinsessegade og Kierkegade. Som en stor, hvidmalet sættekasse med uensartede, pastelfarvede rum har den erstattet de gamle, grønne træbarakker, der i alt for lang tid har ageret gymnastiksal for skolens unger.

Deres nye sal til samling og bevægelse ligger nederst i seks etagers-tilbygningen, der både vil tale børnenes sprog og indordne sig de historiske omgivelser i form og farver.

soelvgadeskole_2.jpg

De Nyboder-inspirerede pastelnuancer følger med indenfor, sammen med et knæk i bygningens grundplan og skråtstillede vægge. Og sættekassens kolorerede rum ud mod Kronprinsessegade er dobbeltbeklædt med glas for bedst mulige støjisolering, ventilation og energiforbrug.

Den fredede Sølvgades Skole er både Københavns første kommuneskole og Danmarks ældste, stadig fungerende skole. De første elever havde første skoledag i 1847.

soelvgadeskole_3.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling