pixel

Sangerindekvarter på Sluseholmen

Etta Cameron, Grethe Ingmann og Monica Zetterlund lægger navne til nye veje i Sydhavnens kanalkvarter.

sluseholmen syd

På nybyggede Sluseholmen ude ved Sjællandsbroen går de pittoreske veje langs vandet og er opkaldt efter mandlige, amerikanske jazzmusikere, der havde en tilknytning til København. Men næste etape af kanalkvarteret bliver kvindernes.

Etta Camerons Vej, Grethe Ingmanns Vej og Monica Zetterlunds Vej er udset til at blive adresserne i det kommende Sluseholmen Syd, så vejnavnene i det fuldt kanaludgravede boligområde nærmer sig en mere ligelig kønsfordeling. Tidligere er også en Lone Kellermanns Vej blevet linet op til en kanalstrækning for at give modspil til blandt andet Dexter Gordons Vej, Ben Websters Vej og Thad Jones Vej.

Sangerinde-vejnavnene mangler endnu de sidste politiske godkendelser, men det forventes at være en formalitet, så de vil være officielle adresser i København SV fra 1. marts.

Grethe Ingmann (1938-1990) sang i 1963 'Dansevise', den første danske vinder af  Det Europæiske Melodi Grand Prix. Svenske Monica Zetterlund (1937-2005) startede sin karriere i København som jazzsangerinde. Og amerikanske Etta Cameron (1939-2010) levede den sidste halvdel af sit liv i Danmark.

Vejnavnenævnet i Københavns Kommune vil gerne have flere kvinder på vejskiltene i hovedstaden, hvor de er stærkt underrepræsenterede.

Og det nye sangerindekvarter i Sydhavn følger således efter det nye forfatterindekvarter i Ørestad. Efterhånden som de store parkeringspladser omkring Bella Center omdannes til det intime boligområde Bella Kvarter, hyldes og mindes kvindelige forfattere fra ind- og udland med vejnavnene.

Central i forfatterindekvarteret i Ørestad City bliver Astrid Lindgrens Plads, mens stræderne kommer til at hedde blandt andet Virginia Woolfs Vej, Emma Gads Vej, Dea Trier Mørchs Vej og Doris Lessings Vej.

Emner

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling