pixel

Skab ro og harmoni i soveværelset med lamper

soveværelse

Soveværelset er dét sted, vi for alvor slapper af, lader op og gør os klar til den næste dag. Derfor har soveværelsets indretning naturligvis også betydning for dig, din søvn og dit velvære.

Nogle benytter primært soveværelset til at sove i, mens andre også har et lille kontor eller læsehjørne i derinde. Ligeledes er der også folk, som har et kombineret soveværelse, kontor og stue.

Uanset hvad, er det vigtigt, dit soveværelse skaber ro og harmoni, således du kan slappe af og komme helt ned i gear. Er indretningen kaotisk og rodet, kan det have betydning for din søvn, og det samme kan forkert belysning eller et støjende ur.

I denne artikel kommer vi med gode råd om valg af lamper til soveværelset, så du kan skabe et soveværelse, der oser af ro og harmoni.

Belysningen er alfa og omega

Belysning er ikke kun vigtig i køkkenet og på badeværelset, men derimod også i resten af hjemmet. Belysning skaber ikke bare bedre arbejdsforhold ved at gøre det nemmere at se, hvad man laver. Det er også med til at skabe forskellige stemninger, alt afhængigt af hvilken type belysning du vælger.

I soveværelset er det rart at have belysning, som lyser rummet op i kolde og skarpe nuancer, da det gør det nemt at finde tøj og smykker fra en tidlig vintermorgen eller for den sags skyld gøre rent. Dog er det også en god idé at have mere dæmpet og varmt lys, der skaber hyggelige og rolige stemninger, som øjnene også kan slappe af i.

Der findes et væld af forskellige lamper på markedet, og især i København er udvalget af lampebutikker enormt, og du finder altså både loftlamper som for eksempel de populære pendler, gulvlamper, væglamper, lamper med justerbart lys og meget mere.

Når du skal vælge lamper til soveværelset, afhænger det af en række forskellige faktorer såsom formål, placering og plads. Har du eksempelvis begrænset gulvplads, er det smart at kigge på loft- og væglamper, og har du omvendt et mindre soveværelse, bør du overveje mindre lamper i stedet for store lamper.

Forskellige typer lamper til soveværelset

Indretningen i dit soveværelse og størrelsen af værelset har på sin vis betydning for, hvilke lamper der passer ind.

Store loftlamper er fede og egner sig rigtigt godt i større soveværelser, hvor de kan hænge frit uden at forstyrre resten af indretningen. De fungerer godt i midten af et rum, hvor de kan skabe klart lys, der spreder sig i hele rummet. Det er dog ikke ensbetydende med, at de ikke kan benyttes i mindre rum, men det kræver en velvalgt placering i mange tilfælde.

Mindre væglamper egner sig ind i mange soveværelser, og derfor begrænser valget af disse sig mere til lys og design end størrelsen. Mange benytter små væglamper på hver side af sengen, som kan bruges til læselys en mørk aften eller tidlig morgen. Ved at have mindre væglamper ved sengen slipper du for at tænde for loftlys og potentielt forstyrre din partner, som sover ved siden af.

Funktionalitet er dog kun halvdelen af en lampe, der også kan fungere som et æstetisk element i indretningen, som ovenikøbet også skaber skøn belysning. Pendler har i mange år været populære, hvilket i særdeleshed skyldes deres enkle og elegante design. De egner sig godt i kombination med andre lamper i et hjørne, men du kan også sagtens hænge tre pendler i forskellige størrelser et sted i soveværelset og dermed skabe en hyggelig lille afkrog.

Lamper har betydning for din søvn, men…

Det har din seng altså også. Det er vigtigt, du har en seng, der støtter din kropstype og vægt, og som yder maksimal komfort. Hvis ikke du sover godt i din seng, er der faktisk ikke meget andet, der kan redde din nattesøvn.

Det kan dog indimellem være en jungle at finde rundt i de mange forskellige sengetyper, der findes, og hvis du ikke har fået vejledning af en sengeekspert før, kan det være en rigtig god idé. På den måde finder du ud af, hvilken type seng, der passer allerbedst til dig. Se det store udvalg af senge fra Bedre Nætter her og find inspiration i deres skønne sengeunivers. Man har vel love at drømme lidt…

Dette er en sponsoreret artikel

Afsenderen har betalt for at få artiklen med i Magasinet KBH

Mest læste

seneste
sponsoreret

byens rum &
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling