pixel

Skolen i Sydhavnen er den bedste i verden

Stor international arkitekturpris til Københavns nyeste folkeskole.

skolen sydhaven jjw

Med sin brede trætrappe, der fører fra skolegården og hele vejen op langs alle etagerne, ligner Skolen i Sydhavnen ikke den gennemsnitlige københavnske folkeskole. Som et stort skib lagt til kaj ligger den helt ud til kanalen på Teglholmen og er i det hele taget et usædvanligt spektakulært syn for et uddannelsesbyggeri.

Det synes også World Architecture News, som peger på Skolen i Sydhavnen som årets bedste nye af slagsen i hele verden med sin WAN Education Award 2016. 34 uddannelsesbyggerier var indstillet til prisen, og i finalerunden slog "skoleskibet" en japansk daginstitution, en skole i Tyrkiet, et uddannelsescenter for social retfærdighed i USA, et amerikansk college og en skole i Zambia.

Kort
Skolen i Sydhavnen

Skolen i Sydhavnen er formgivet af JJW Arkitekter, og hæderen kan ses som den lykkelige udgang på en frustrerende historie. Da de lokale børn indtog trappen og deres indeklima-optimerede klasseværelser i august 2015, var det nemlig hele to år forsinket, efter en kraftig ildebrand udsatte et ellers næsten fuldendt byggeri. To skoleår med undervisning i pavilloner spredt omkring byggepladsen.

WAN Awards er den mest omfattende internationale arkitekturpris og uddeles i 22 kategorier fordelt over hele kalenderåret. I januar snuppede København også en WAN Mixed-Use Award 2015 til Sundbyøsterhal II på hjørnet af Amagerbrogade og Parmagade – for at være det nye byggeri på kloden, der bedst kombinerer flere funktioner i samme bygning på en original måde. Og i 2014 blev også Børnekulturhus Ama’r på Øresundsvej udpeget til verdens bedste i kategorien Education.

Læs meget mere om Skolen i Sydhavnen her på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Østerbro
Engang var den Københavns kedeligste port — i dag smelter to togstationer fra det 19. og 21. århundrede sammen her.